Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor: Umjesto toga, sastančit će će sa stranačkim kolegama

YouTube

Premijer Andrej Plenković danas neće pozvati sindikate na razgovor, doznaje N1 u Vladi Republike Hrvatske. Situacija sa štrajkom u osnovnim i srednjim školama analizirat će se poslijepodne na sastanku u HDZ-u, nakon čega će se znati više detalja.

Podsjetimo, gostujući u Novom danu prošlog četvrtka, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru – Branko Bačić, izjavio je kako razgovore sa sindikatima očekuje kad se premijer vrati iz Bruxellesa. “Ja mislim kad se predsjednik vrati iz Bruxellesa, da će sa svojim timom dogovoriti sastanak sa sindikalnim partnerima i krenuti u poslove oko izrade te analize, nove uredbe o koeficijentima”, kazao je tom prilikom Bačić.

S druge strane, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u nedjelju je najavio da će naručiti analizu stanja složenosti radnih mjesta u državnoj i javnoj upravi, kako bi svi zaposleni bili na isti način vrednovani.

Propao je i pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. “Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa“, rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon današnjeg pokušaja mirenja.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI