Plenković: ‘Dobili smo čvrstu podršku da se Ina vrati Hrvatskoj, nema potrebe za referendumom’

Marko Lukunic/PIXSELL

Prema Plenkoviću, riječ je o odlukama koje su u domeni Vlade, Sabora i predstavničke demokracije

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je nakon sjednice Predsjedništva stranke da je dobivena čvrsta podrška za vraćanje Ine Hrvatskoj.

Plenković je istaknuo da su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, lokalnim izborima i kontekstu nakon odluke arbitražnog suda o Ini.

“Dobili smo čvrstu podršku da se Ina vrati Hrvatskoj, dakle, puna potpora Vladi o ideji otkupa dionica MOL-a – izjavio je Plenković te dodao da ne vidi nikakve potrebe za organiziranje referenduma o modelu preuzimanja, javlja Večernji list.


Prema Plenkoviću, riječ je o odlukama koje su u domeni Vlade, Sabora i predstavničke demokracije.

Prokomentirao je i izjavu predsjednika Sabora Bože Petrova da prodaja dijela HEP-a nije jedina opcija za otkup dionica.“Što se nas tiče, ovo je po našem dubokom uvjerenju najbolji i najučinkovitiji model”, smatra Plenković.

“HEP je na taj način u poziciji da se dodatno oznaži”, naglasio je premijer.

Osvrnuvši se na Mostov prijedlog o ustavnoj zaštiti strateških tvrtki izjavio je da se i zakonskim propisima može kvalitetno regulirati i osigurati razina upravljačkih prava.

“Naš Ustav i danas ima članke koji govore o prirodnim bogatstvima. Također se kaže da će se to pobliže regulirati zakonskim propisima. Ova inicijativa Mosta je više simboličkog karaktera”, rekao je Plenković, piše Večernji.

Na pitanje hoće li euro biti uveden u mandatu njegove Vlade odgovorio je da očekuju da će se u ovom mandatu približiti ispunjavanju kriterija u dogovoru s HNB-om.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI