PLENKOVIĆ DOŽIVIO NEUGODNOST U ŠKABRNJI: Mještani i branitelji okrenuli leđa zbog dolaska Šimprage! ‘Sramite se, ona i SDSS su nepoželjni!

Screenshoot N1

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u posjeti Škabrnji, u prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Počast žrtvama odao je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Uz premijera je, između ostalog bila i potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga. A upravo nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice, došlo je do incidenta u kojem su mjestani i branitelji okrenuli leđa vladinom izaslanstvu, prosvjedujući na taj način zbog dolaska Anje Šimprage potpredsjednice Vlade iz Samostalna demokratske srpske stranke.

Sramite se”, viknuli su mještani izaslanstvu Vlade.

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni.



“Mi smo okrenuli svoja leđa zbog Anje Šimprage! Ona je nepoželjna, ne samo ona nego i čitav SDSS. To će biti vječno! To je jedna zločinačka stranka i mi je ovdje nikada nismo prihvatili i nećemo nikada. Molili smo Vladu da ne dolaze sa ni jednim članom SDSS-a. Nažalost obećali su nam, ali to nisu ispunili. Do danas nismo ništa znali. Nadali smo se da ona neće doći. Lagali su nas, žalosno i sramota”,  rekao je predsjednik vijeća Općine Škabrnja, Ivan Dražina.

Plenković je rekao kako je čuo i vidio reakciju mještana. “Ovo nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u danu sjećanja. Potpredsjednica Vlade ovdje je da bi odala počast i poslala poruku mira i pomirenja”.

“Ona je došla u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i pokaže pijetet. Ja razumijem teške traume obitelji onih koji su stradali, ali isto tako mi se moramo kretati kao društvo prema međusobnom povjerenju i pomirbi i dolazak potpredsjednice Šimprage nije ništa što bi odudaralo od te ideje. To je jedini put prema napred, suživot i pomirba”, prenosi Dnevnik.hr

Anja Šimpraga je rekla kako je došla “iskreno i čista srca i nadam se da ću biti zajedno sa svima i otići na misu i pokloniti se. Nije mi bilo neugodno, došla sam čista srca i znam da sam na pravom putu i da će doći jednom vrijeme da se izmirimo i nastavimo dalje u suživotu”, komentirala je negodovanje domaćina na njezin dolazak u Škabrnju.

Plenkovića su također pitali je li možda bio plan da se izbjegne predsjednika Milanovića koji je danas u Vukovaru, a Plenković ide u petak. “Nema dogovora, “Mi smo organizirali svoje obveze najbolje što smo mogli. U Vukovaru su ministri Medved i Banožić”, rekao je premijer Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI