Plenković: Franjo Tuđman je bio lider u ključnim trenucima

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Devedesete godine bile su za Hrvatsku izazovne. On nas je u tom trenutku vodio sa iskrenom namjerom da izgradi demokraciju u Hrvatskoj, da otvori put prema Europi, prema EU i prema Sjevernoatlantskom savezu

Povodom 18. godišnjice smrti  Franje Tuđmana izaslanstvo HDZ-a predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na njegovu grobu na zagrebačkom Mirogoju. Vijence su položili i Miroslav Tuđman te ostali članovi obitelji prvog hrvatskog predsjednika.

18 godina nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, doktora Franje Tuđmana, ovdje 10. prosinca na Mirogoju vidite koliko je ljudi došlo izraziti respekt prema državniku, prema čovjeku koji je bio lider Hrvatske u prekretničkim trenucima demokracije, u prekretničkim trenucima i za Hrvatsku i za Europu“, kazao je premijer Andrej Plenković novinarima netom prije polaganja vijenaca na Mirogoju.

Devedesete godine bile su za Hrvatsku izazovne. On nas je u tom trenutku vodio sa iskrenom namjerom da izgradi demokraciju u Hrvatskoj, da otvori put prema Europi, prema EU i prema Sjevernoatlantskom savezu. Te nacionalne zadaće ostvarene su desetak godina nakon njegova smrti, a sada u trećem desetljeću hrvatske demokracije mi imamo čast biti na odgovornim dužnostima u RH, imamo zadaću poboljšati ekonomski standard, kvalitetu života, iskoristiti sve potencijale našeg društva i učiniti našu demokraciju uvažavajućom, s međusobnom tolerancijom i sa poštivanjem ljudskih i manjinskih prava. To je vizija moderne demokratske Hrvatske“, kazao je premijer.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI