PLENKOVIĆ GA ŽELI DISCIPLINIRATI! Premijer se zbog jedne stvari ograđuje od njega

Dusko Marusic/PIXSELL

Iz tjedna u tjedan nižu se afere u državnim institucijama, a ovih dana jedna od glavnih tema u domaćim medijima jest Hrvatska narodna banka, a samim time i guverner Boris Vujčić.

Kao što je sada već dobro poznato, 40 zaposlenika HNB-a u protekla dva desetljeća trgovalo je vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor zadužen baš HNB.  No, unatoč tim saznanjima pa i činjenici da je i Vujčić sudjelovao u tom poslu, ni on ni HNB ne smatraju se odgovornim.

Prema guvernerovim riječima, on niti ne zna za sve sporne slučajeve, upoznat je tek s nekolicinom za koje su dobili upit, ali se prema njegovoj verziji priče tu nije kršio zakon pa je slijedom toga osobno pozvao Hanfu da provjeri sve optužbe.

 

Slučajno ili ne na čelu Hanfa je Ante Žigman, bivši djelatnik HNB-a kojemu je Vujčić nekada bio mentor, a kojemu je ujedno bliska prijateljica bivša ministrica Martina Dalić, koja je također u prijateljskim odnosima s guvernerom Vujčićem. Začarani je to krug u kojem se opet spominje premijera Andreja Plenkovića, predsjednik Vlade u medijskim istupima prilično spokojno  posao prepušta saborskom Odboru za financije, u startu se ograđuje od afere te poručuje kako je već zatražio očitovanje od HNB-a, ali i kako očekuje intervenciju Hanfe.Upućeni u HDZ-u i Vladi potvrđuju da Plenković doista ni nije uznemiren zbog slučaja Vujčić.

”To je dakle afera koja traje godinama, Plenković s tim niti ima, niti može imati veze, on već neko vrijeme niti nije u nekim posebnim odnosima s Vujčićem, po Vladi se čak govori da je Vujčić oživio političke ambicije te da se mogao prometnuti kao novi premijer po izoru na Dragija u Italiji pa ga zato Plenković ovime disciplinira’‘, komentira jedan od ljudi iz vladajućih redova te ne odbacuje mogućnost da po isteku mandata u Podravci Dalić preuzme Vujčićevu poziciju u HNB-u  za Dnevno.

”Njoj mandat u Podravci istječe kroz nekih mjesec dana, Mirovinci nisu zadovoljni njenim angažmanom, a ona nije oduševljena radom u Podravci koji je iscrpljujući, a osim toga njena stara ambicija je HNB pa bi joj Plenković nakon svega možda mogao ispuniti tu želju”, smatra on te kaže da je Plenković i u jeku afere Borg nerado raskinuo s Dalić pošto je smatra vrhunskom stručnjakinjom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI