PLENKOVIĆ I HDZ OGORČENI NA MILANOVIĆA: ‘Njemu se ovakva blamaža sigurno ne bi dogodila’!

Foto: Ured predsjednika RH

Nečuveno, sramotno i skandalozno… Tim su riječima u HDZ-u opisali posljednji potez predsjednika Zorana Milanovića koji je tijekom svojeg boravka u SAD-u otkazao sastanak s glavnim tajnikom UN-a. “Preko bare” je Milanović poveo i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, no time u vladajućoj stranci nisu iznenađeni jer, kako kažu, njih su dvoje već neko vrijeme u korektnim odnosima te se često susreću i komuniciraju. Unatoč tome, potez kojega je povukao otkazavši susret s glavnim tajnikom ove važne institucije zbog neke važnije i nedefinirane obveze za članove vladajuće stranke je nedopustiv i neprihvatljiv.

Ljudi bliski premijeru Plenkoviću podsjećaju kako dio Milanovićevih ovlasti podrazumijeva djelovanje na vanjskopolitičkom polju, što je i premijeru Plenkoviću od posebnog značaja pa baš zato na predsjednikovo otkazivanje ne gledaju nimalo blagonaklono. Osim toga, za takav čin nije  ponudio nikakvo suvislo objašnjenje, ističu naši sugovornici.

”To je Milanović, on se ovdje u Hrvatskoj može pokazivati kao veliki frajer ratujući s Plenkovićem, no nestaje kada treba djelovati i ispunjavati obveze iz svoje domene. Naravno da je otkazivanje nedopustivo, to se jednostavno tako ne radi! Što ili tko može biti razlog da otkažete jedan takav sastanak? Milanović je javnosti za to itekako morao ponuditi argumente i objašnjenja, on naprosto nema pravo o tome šutjeti”, naglašavaju HDZ-ovci pa kažu kako je Plenković ostao uistinu šokiran predsjednikovim neočekivanim potezom.

Takvo što, kažu, diplomatični predsjednik Vlade nikada nije imao prilike vidjeti.

”Plenkoviću u Hrvatskoj možete zamjeriti štošta, no on u diplomaciji odlično pliva. Odlično je prihvaćen među vanjskim političarima te od njega sigurno nigdje vani nećemo doživjeti blamažu nalik ovoj koju je napravio Milanović”, zaključuju frapirani HDZ-ovci no postupak predsjednika Republike.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI