PLENKOVIĆ IMA VELIKE PLANOVE S BOŽINOVIĆEM: On je jedini čovjek kojemu vjeruje

Foto: Cropix

”U Plenkovićevoj vladi sjediti će maksimalno 15 ministara”, tvrdi to naš dobro upućeni sugovornik iz HDz-a koji je na parlamentarnim izborima nadmoćno pobjedio, dobivajući time mogućnost da odlučuje o kompletnom sastavu Vlade u kojoj bi osim HDZ-ovaca trebao sudjelovati i SDSS-ov Milošević, i to kao ministar bez porfelja.

”Plenković će Miloševiću prepustiti Božinovćev dio posla, on će se baviti manjinskim i društvenim pitanjima, no to ne znači da Božinović ostaje bez pozicije, on će i dalje biti Plenkovićeva desna ruka, na ovim je izborima pokazao da može i zna osvajati glasove, i mobilizirati birače. On je jedan od rijetkih ljudi od Plenkovićeva povjerenja, i to će tako ostati”, objašnjava naš sugovornik te napominje da će Božinović nastaviti rukovoditi Nacionalnim stožerom vodeći na taj način borbu s pandemijom korona virusa.

”Jasno je da je Božinović tu odradio odličan dio posla, on se kroz to pozicionirao, i profilirao, građani su ga prepoznali i počeli cijeniti. Božinović će i u novoj Vladi ostati na poziciji potpredsjednika Vlade, a očekuje se da će nastaviti voditi ministarstvo unutarnjih poslova, s njegovim je radom Plenković zadovoljan, na njega se može osloniti, njemu jednostavno treba takav čovjek koji ne priča previše, a koji zna predvidjeti krize i pravilno ih odraditi. Božinović je njegov zaštitnik, to će tako biti i dalje, nastaviti će suradnju, osobito zato što Plenković očekuje nastavak migrantske krize, unutar koje će se morati dokazati u Europi, a za to mu treba čovjek od povjerenja”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI