PLENKOVIĆ IZ SPLITA NIJE OSTAO DUŽAN: ‘Koliko taloženja mržnje možete očekivati od huškača prevaranta, a taj prevarant je Milanović’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u svojstvu predsjednika HDZ-a posjetio je u četvrtak Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju i odradio svoju turneju po Dalmaciji uoči drugog kruga lokalnih izbora dajući podršku kandidatima HDZ-a u te dvije naše županije.

U Splitu je Plenković dati podršku HDZ-ovu kandidatu za župana Blaženku Bobanu i kandidatu za splitskog gradonačelnika Vici Mihanoviću kao i ostalim kandidatima.

Uvjeren u pobjedu HDZ-a na lokalnoj razini


Nakon toga, predsjednik HDZ-a odlazi u Šibenik gdje će dati potporu kandidatima za šibensko-kninskog župana Goranu Pauku i za šibenskog gradonačelnika Željku Buriću. Posjetiti će još i Knin i Vodice i dati također podršku kandidatima HDZ-a u ta dva grada.

“Želim zahvaliti Andru Krstuloviću Opari na protekle četiri godine predanog rada za boljitak Splita. Uvjeren sam da ćemo u nedjelju obnoviti većinsko povjerenje u drugom krugu te da će Vice Mihanović imati priliku realizirati svoje znanje i program. Svakome je bilo jasno da on zna koje su to ključne teme za boljitak Splita. Vice se dokazao kao čovjek iz biznisa i sigurno će Split učiniti boljim u sljedeće četiri godine. Isto tako, siguran sam da će i Blaženko Boban obnoviti svoj mandat. Ravnomjeran razvoj u svim krajevima Hrvatske je ključni cilj naše politike kao i više novaca svim našim gradovima i županijama. Sve to će naša Vlada poduprijeti. Nastavit ćemo sa snažnom politikom potpore i Blaženku Bobanu i Vici Mihanoviću”, rekao je Plenković.Na upit zašto je baš izabrao Dalmaciju za finiš lokalnih izbora odgovorio je kako on “dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije jer su mu roditelji od tamo”.

“Bitno je da upravljanje preuzmu ljudi koji to znaju te da nema eksperimenata kao i da zajedničko pomognemo Splitu koji je gospodarsko, kulturno, turističko središte i privlači sve više mladih”, istaknuo je.

Osjećaju li se pobjednicima u Dalmaciji, odgovorio je – apsolutno da. “Vidjet ćete da će i Nikola Dobroslavić pobijediti. Njegov konkurent bezočno laže kada je rekao da smo išli s Vladinim avionom. Vjerujem da su svi svjesni koliko je Dalmacija napredovala. A ono što sada radimo s procjepljivanjem stanovništva, imat ćemo ozbiljnu turističku sezonu”, naglasio je Plenković.

‘Uvođenja obveznog vojnog roka – neće biti’
Najoštrije je osudio sve prijetnje koje su bile u kampanji za što je rekao “da to ne smije biti u kampanji, mogu biti malo oštrije rečenice, ali ne smiju prijeći crtu”.

Na upit o ublažavanju epidemioloških mjera rekao je da “nije isto sjedi li se vani ili u zatvorenom prostoru s više ljudi”.

Osvrnuo se i na “navijanje” djece koji su uzvikivali HDZ, rekao je da ih je prvi put vidio i da vjerojatno navijaju za – Hajduk.

“Kampanja koja se služi lažima i vrijeđanjima kao i huškanjima je neprihvatljiva. Koja je razlika između Škorine i Milanovićeve retorike? Ovdje je on govorio o tome da su novinari HRT-a plaćenici. Koja je razlika ako huškate i vrijeđate nekome obitelj što je on radio meni 2016.? Koliko godina taloženja i mržnje može očekivati od prevaranta, a taj prevarant je huškač Milanović? Od strane bugarskog veleposlanstva su došle prijave jer je on nešto govorio na Brdu kod Kranja”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je Milanović rekao da novinari HRT-a ne smiju zvati političkog analitičara Žarka Puhovskog za izjavu.

“Imamo komentatore koji pišu tko bolje vrijeđa umjesto da se zgražaju. Stvari su sasvim jasne. Vrlo je bitno da javnost vidi tko je tko na političkoj sceni. Imate toliko angažiranih nastupa u kampanji. Ako netko iznosi neistine pravo je svakog građanina da se sudskim putem ispravlja. Ja za razliku od predsjednika republike koji bi trebao biti neutralan, imam puno pravo otići i pomoći kandidatima. Na put uvijek idem sa službenim automobilom”, istaknuo je Plenković.

Komentirao je i izjavu za uvođenje vojnog roka te naglasio kako uvođenja obveznog vojnog roka – neće biti, ministar Banožoć je krivo shvaćen.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI