PLENKOVIĆ IZ ZAGORJA BOCNUO OPORBU: ‘Oni vjerojatno nemaju što dodati, sve nastoje ispolitizirati’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Petak je što se premijera Andreja Plenkovića rezerviran za posjet Krapinsko-zagorskoj županiji. Obići će izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora te razgovarati sa županom Željkom Kolarom i krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

Također će prisustvovati 57. festivalu kajkavskih popevki.

“Vlada je ovdje, da sa svim resorima radi na projektima koji će unaprijediti živote ljudi ovdje. Čestitam svima”, rekao je premijer.

Večeras je večer Evergreena, kroz osmijeh je rekao. “Mjere su bile kakve sam najavio – snažne. Mislim da je sigurno zadovoljstvo i ovdje, kada znaju da neće biti rasta cijena struje tijekom zime. Da će funckionirati ustanove”, rekao je te dodao da je “potez primjeren krizi”.

“Napravili smo važan i odvažan korak”, kazao je Plenković.



Premijer se osvrnuo na oporbu koja tvrdi da su mjere nedorečene. “Oni, vjerojatno s obzirom na paket Vladin nemaju što dodati. Ako netko u najvećoj energetskoj krizi zna da mu neće poskupjeti računi – onda je on miran i može predviđati svoje aktivnosti. Oporba ima svoje ideje, nastoje ispolitizirati sve”, smatra Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

“Paket je napravljen u konzultacijama, ne samo sa strankama parlamentarne većine, već uz Hrvatsku udrugu poslodavaca, Obrtničku komoru, uz različite sektore i iznijedren je da pogodi najveća očekivanja. Mislim da je to jako dobro kada se sve rezimira”, istaknuo je premijer.

“Zvat će se posebni porez na dobit”, kratko je prokomentirao premijer. “Ovako velik paket mjera je donijelo malo zemalja i to je svojevrsni zaštitni znak ove Vlade”, rekao je Plenković.

Smatra da će ograničavanje cijena određenih proizvoda pomoći građanima. “Svi će ostati na nogama, a građanima će biti dobro”, rekao je.

Kazao je da su svi razmjeli da trebaju dati doprinos kroz solidarnost. “Ako je to Vlada napravila, onda bi i oni na tržištu trebali dati svoj doprinos za premoštavanje krize. Razumjeli su svi”, zaključio je.

Za kraj je rekao da mu je žao što je kraljica umrla. “Obilježila je zadnjih 70-ak godina. Autoritet i smirenost kojim je nastupala, imala je značaj za Ujedinjeno Kraljevstvo”, rekao je.

Što se tiče Ine, premijer je rekao da je Vlada dala prijedlog, a drugi koraci su formalnost. “Idemo dalje”, dodao je premijer Plenković.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI