PLENKOVIĆ IZRAZIO SUĆUT MAKEDONSKOM PREMIJERU: Među poginulima je i bračni par s blizancima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu i obiteljima stradalih sjevernomakedonskih državljana u požaru autobusa na autocesti u Bugarskoj u kojem je poginulo 45 ljudi.

“Izražavamo najdublju sućut Zoranu Zaevu i obiteljima stradalih nakon strašnog požara autobusa na autocesti u Bugarskoj gdje je poginuo velik broj ljudi. U ovim teškim trenucima za cijelu Sjevernu Makedoniju, Hrvatska je s vama! Naše su misli i molitve uz Makedoniju i obitelji stradalih”, objavio je Plenković.Podsjetimo, autobus s 52 ljudi putovao je autocestom Struma iz Sofije prema Blagoevgradu na jugozapadu zemlje, a do nesreće je došlo kod izlaza za mjesto Bosnek, oko 40 kilometara južno od Sofije.

Među poginulima je i obitelj Ahmeti iz glavnog grada Sjeverne Makedonije Skoplja. Poginuli su otac Avni (36), majka Xhihan (35) te blizanci Alban i Luan (4).

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman izrazio je “najdublju sućut i ponudio pomoć” sjevernomakedonskom kolegi Bujaru Osmaniju zbog stradalih državljana.

“Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je stradao netko od hrvatskih državljana”, priopćio je MVEP. Dodaju da hrvatsko veleposlanstvo u Sofiji prati situaciju i u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI