PLENKOVIĆ IZRAZIO SUĆUT OBITELJI I KOLEGAMA MISLAVA BAGE: ‘Jako nam je žao i s tugom smo primili vijest da Mislava više nema s nama. Bio je tvrd, ali je iz sugovornika znao izvući bitne stvari’

Screenshot/N1

Nakon godišnjih odmora, u četvrtak se održava nova sjednica hrvatske Vlade.

Pred premijerom i ministrima je 19 točaka u otvorenom dijelu dnevnog reda i pet u zatvorenom.

Među ostalim, bit će informacije o aktualnom stanju vezanom za potres, a razmatrat će se niz prijedloga poput Prijedloga odluke o donošenju Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti za razdoblje od 2022. do 2024. godine, Prijedloga odluke o povećanju sigurnosti opskrbe plinom izgradnjom plinovoda Zlobin – Bosiljevo i povećanjem kapaciteta LNG terminala na 6,1 milijardu prostornih metara plina godišnje, Prijedloga odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača te Prijedloga zaključka u vezi s potpisivanjem ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.

Na početku je premijer Andrej Plenković u ime cijele Vlade izrazio sućut obitelji novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage.

“Jutros smo s tugom čuli vijest da je preminuo. Ovo je prerani odlazak i iskreno nam je žao, ostavio je pečat i veliki trag u hrvatskom političkom novinarstvu. Izražavamo sućut i njegovim kolegama na Novoj TV, ali i u redakcijama gdje je ranije radio. Meni osobno je žao što Mislava više nema s nama. Bio je ‘tvrd’, ali znao je iz sugovornika izvući ono bitno”, istaknuo je Plenković.



Nakon toga osvrnuo se na požarnu sezonu. istkanuo je da je Vlada u svom mandatu učinila ogromne iskorake kad je riječ o vatrogastvu, spomenuvši ulaganja u opremu, novi Zakon o vatrogastvu i drugih potreba koje su bile bitne.

“Ove godine bilo je jako puno požara, puno više nego prošle godine, ta činjenica govori sama po sebi koliko je ova godina bila zahtjevna, a to vidimo i po drugim sredozemnim državama koje se bore s požarima”, rekao je Plenković.

Posebno je zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Osvrnuo se i na pandemiju koronavirusa.

Istaknuo je da po broju novozaraženih i preminulih imamo jasne signale da trebamo biti itekako oprezni i da je virus još uvijek oko nas.

“Zato je važno da se svi ponašaju sukladno preporukama koje je izdao HZJZ i ministarstvo, kao i preporuka koje se tiču drugog docjepljivanja. Na nama je i dalje da svojim odgovornim ponašanjem štitimo i zdravlje i život”, naglasio je premijer.

Dodao je kako će se nakon sjednice Vlade sastati s pripadnicima Stožera, gdje će razgovarati o mjerama koje će se preporučiti.

Govorio je i odličnoj turističkoj sezoni te najavio rezime cijele sezone na Danima hrvatskog turizma koji će se održati početkom listopada u Šibeniku. Napomenuo je kako su ovogodišnji turistički prihodi dva posto bolji od rekordne 2019. godine.

“Kada je riječ o pripremama za zimsku sezonu, Okoli se puni prema predviđenom konceptu. Donosimo stratešku odluku o povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku. Hrvatska će biti potpuno sigurna što se tiče opskrbljenosti plinom”, istaknuo je Plenković.

Napomenuo je kako će Vlada za solarne panele staviti nula posto PDV-a odnosno neće ga biti i svi koji žele ugrađivati solare to će moći učiniti.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI