PLENKOVIĆ JE POBJESNIO! Blizak prijatelj: Milanovićeva pobjeda ga je slomila, evo što je u pozadini

Tomislav Kristo/Cropix

Pokušavajući ostaviti dojam dužnosnika i političara sa stavom, odmah nakon što se saznalo da je Zoran Milanović pobijedio na predsjedničkim izborima, aktualni premijer i šef HDZ-a najavio mu je odnos kojega je okarakterizirao kao tvrdu kohabitaciju. Na što je točno mislio Plenković nije definirao, ali evidentno je kako mu Milanovićeva pobjeda nije najbolje sjela.

Nešto drugačije, taj rezultat podnio je šef Sabora Gordan Jandroković koji se poziva na prijateljski, odnosno suradnički odnos, na kojem će po svemu sudeći inzistirati i Zoran Milanović, koji polako, ali sigurno lomi svoj tvrdi karakter. Oni koji dobro poznaju premijera Plenkovića, kažu kako mu dugo ništa tako teško nije palo kao što je to Milanovićeva pobjeda.

”Znate, ovdje se radi i o igrama taštine, zaista mu je bolna Milanovićeva pobjeda, on je predsjedničke izbore shvatio kao svoju borbu, a u toj borbi izgubio je od Milanovića, nije mu to dobro sjelo, manje mu je bolno to što je Grabar-Kitarović izgubila, za njegovu taštinu i ego ovo je golem udarac”, tumači naš sugovornik blizak premijeru tvrdeći nadalje kako je i on sam svjestan razloga radi kojih su podbacili na izborima.

”Predsjednica je izgubila kompas, pojavio se Miroslav Škoro, ona se oslonila na Madžara i Bandića, bilo je tu puno gafova, na koje Plenković niti nije mogao utjecati, ali ono što boli jest to što se premijer zaista založio za nju, dakle Milanović je pobjedivši nju, poentirao i nad Plenkovićem, on je to shvatio kao svoj osobni gubitak, on svoje izbore tek treba dobiti, i neće mu biti lako, poziciju mu je poljuljala Grabar-Kitarović”, objašnjava nadalje naš sugovornik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI