PLENKOVIĆ JE SUOČEN S PROBLEMOM: Starom kadru u Dalmaciji čak i on ne može ništa!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Unutarstranački izbori u vladajućoj stranci, na kojima će se ponovno birati vodstvo lokalnih organizacija, još nisu najzastupljenija tema u domaćem medijskom prostoru, no to ne znači da se HDZ-ovci u pozadini ne dogovaraju i ne raspravljaju o tom svojem stranačkom festivalu demokracije.

Kako za sada stvari stoje, prilično turbulentno moglo bi biti u zagrebačkoj organizaciji stranke gdje će Mislav Herman, kao favorit premijera Andreja Plenkovića, ali i kao gubitnik lokalnih izbora snage odmjeravati s doktorom Pavom Kostopečem, ali i s osebujnim kiparom Ivanom Kujundžićem.

Epilog ovih izbora u metropoli trebao bi preciznije prikazati Plenkovićevu poziciju unutar stranke pa je razumljivo i on sam posebno zainteresiran za rasplet događanja u Zagrebu.

Zanimljiva događanja mogla bi se odvijati i u Splitsko-dalmatinskoj županiji pošto Ante Sanader koji ne uživa simpatije šefa stranke palicu nema namjeru predati bez borbe, s tim da nije poznato s kime bi se Plenković uopće mogao boriti u Dalmaciji koja je ozbiljno kadrovski poljuljana, gotovo istovjetno kao u Šibenskoj županiji na čijem bi čelu mogao ostati Nediljko Duić i to nakon povijesnog debakla HDZ-a u ovome kraju.

I u poljuljanom zadarskom kraju Plenković neće mijenjati Božidara Kalmetu, no zato bi se, prema tvrdnjama upućenih, promjene mogle dogoditi u Vukovarsko-srijemskoj županiji s čijeg bi čela trebao odstupiti ministar obrane Mario Banožić. Umjesto njega ovu organizaciju trebao bi priznati aktualni župan Damir Dekanić, a očekuje se da će prvi čovjek organizacije u ovoj županiji povesti računa o oporavku stranke koju je nedavno uoči lokalnih izbora napustio značajan broj članova.



Dio njih na tim je izborima nastupao samostalno, dok se drugi dio priklonio Domovinskom pokretu koji se u međuvremenu i sam osuo, pa bi posao novog predsjednika HDZ-ove organizacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji ipak mogao biti nešto manje kompleksan nego što se to ranije predviđalo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI