PLENKOVIĆ KAO DA JE IMAO NAPADAJ LOGOREJE!? ‘Milanović je ljubomorni i poraženi luzer, Penava nevažan, naslov tjednika nije vrijedno komentirati’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković se u utorak na svom posjetu Zadarskoj županiji osvrnuo na izjavu o izborima u BiH predsjednika Domovinskog pokreta, vukovarskog gradonačelnika i zastupnika u Hrvatskom saboru, Ivana Penave nazvavši je nebitnom, a njega irelevantnim.

Plenković je tom prigodom rekao: “To je nebitna izjava, irelevantna stranka i čelnik, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu doprinijeli ni milimetra za jačanje položaja Hrvata u BiH. Naklapanjima njega, Mostovaca i Milanovića trebalo bi slušati izjave čelnika bošnjačkih stranaka.

Kad čujete njih o Schmidtu, čut ćete da je HDZ pobjednik izbora, da je Schmidt osigurao participaciju u vlasti… Milanović je isključivo radio štetu. Danas kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje, a mi smo unatoč njemu zaštitili prava Hrvata”, rekao je i dodao da je “cijeli turistički sektor bio ovdje u kolovozu”.

Komentirajući naslovnicu tjednika Nacional, predsjednik Vlade je ustvrdio da je to novina koju nije vrijedno komentirati.

“Već šest godina 90 posto njihovih naslovnica su o meni. Imati malo kredibiliteta da im dam važnost, bilo bi previše. To je pokušaj USKOK-ovog optuženika, kako bi rekao njegov kompanjon iz Slovenske, kriminalca koji nastoji izmišljati stvari sa sastanka da bi zaštitio sebe.



Nemam veze ni s tom novinom ni s insinuacijama ni s optuženikom. Na Aktualnom satu u Saboru sam rastumačio sve procese, a odazivati se na Mostove inicijative odgovor je nula,” poručio je Plenković.

O novom kraku afere INA i Škugorovoj majci rekao je kako “ne znam ništa o tome. Vidio sam vijest, ali to nema veze s Vladom, pitajte DORH.”

Na kraju se premijer obrušio na predsjednika Zorana Milanovića te govorio o diplomatskim misijama.

“Poslali smo prijedloge prije dvije godine, Milanović je to izblokirao nekakvim nebulozama. Što se tiče VSOA-e, miješati imenovanje ravnatelja s drugim imenovanjima u MORH-u, to je neka njegova želja, a ostalo ide sukladno s nadležnostima, o tome će razgovarati s ministrom obrane”, kazao je Plenković.

Također je dodao: “Kad je netko teško poražen na vanjskopolitičkom polju, onda traži bilo što da bude u situaciji da me pitate o nebitnim temama. Prava tema je da je štetio borbi za interese Hrvata u BiH, činio je sve da bi ugrozio strateške ciljeve Hrvatske. Schmidt je unatoč njemu pomogao Hrvatimu BiH”.

“Zar nije mjesecima izricao tlapnje da je Rusija jaka i da je ne treba dirati? Ni hrvatski mediji više to ne primjećuju nego se bave efemernim pitalicama. Te nebuloze su jako štetne i njih bi trebalo temeljito analizirati. No, mislim da 90 posto aktera koji se razumiju u politiku, jasno su pokazali čija se politika isplatila i čija je bila uspješna”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI