PLENKOVIĆ KAO NIKADA DOSAD NAHVALIO MEDVEDA: Kao odgovor kritičarima ministra usporedio s jednom planinom!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a sastalo se u 17 sati u Središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma.

Nakon toga se obratio okupljenim novinarima. Komentirao je aktualnu situaciju oko cijepljenja, borni protiv pandemije a dao je i svoju podršku ministru branitelja Tomi Medvedu nakon što ga je čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima.

Plenković je kazao da je kako je sve što je Medved učinio za hrvatske branitelje u pet godina “veliko kao Himalaja” te da branitelji to jako dobro znaju.

“Donošenje Zakona o civilnim stradalnicima je još jedan korak naprijed. Tomo Medved ima veliku podršku. Čvrsto stojimo iza sadržaja njegova zakona. Idemo koracima za koje smatramo da su dobri i za branitelje i civilne stradalnike”, rekao je premijer.

Plenković je istaknuo kako je glavno oružje protiv pandemije cijepljenje: “Nekima još treba ohrabrenje. Mnoge informacije na internetu su netočne i navode ljude do pogrešnih zaključaka. Internet je nepresušan izvor informacija. Očekujemo da će naši građani možda malo sporije doći do zaključka da je cijepljenje dobro.”



Upitan o najavi ustavne tužbe Glasa poduzetnika, Plenković je rekao kako je Vlada u COVID-krizi privatnom sektoru osigurala gotovo 12 milijardi kuna za plaće radnika i izbjegla socijalnu frakturu.

“Hrvatska danas ima više zaposlenih nego ranije, istaknuo je među ostalim.

“Što se tiče tužbi, nije prvi put pa ćemo vidjeti što će od toga biti. Ne znam sadržaj, dodao je.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI