PLENKOVIĆ KOMENTIRAO MILANOVIĆEVE OPTUŽBE ZA POLITIZACIJU VOJSKE: ‘Krajnje nebitno priopćenje, poludio bih da se stalno osvrćem na to’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer i predsjednik vladajuće stranke Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Donijeli smo zajedničku odluku nakon što smo konzultirali naše pravne zastupnike, odvjetnike, tražili stručno mišljejne bivše predsjednice Ustavnog suda, da HDZ neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. Procijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta”, rekao je Plenković o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

Najavio je i sutrašnji sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost te Vijeća za nacionalnu obranu.


“Čvrsti stav Vlade i HDZ-a je da je vojska izrazito važna za nas. Očekujemo kvalitetnu raspravu”, rekao je.

Za očitovanje predsjednika Milanovića kaže kako je to “još jedno dosadno priopćenje kao i uvijek”.“Ja sam najavio u četvrtak na Vladi da ćemo imati ovaj sastanak. Htio sam da se zajednički pripremimo za njega”, rekao je Plenković.

“Krajnje nebitno priopćenje. Kakva politizacija? Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika Sabora. Ne vidim tu nikakav problem. Hoće li Milanović imat 2, 3 ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu”, rekao je Plenković te dodao:

“Meni taj sastanak članovima vojnog vrha s članovima vlade djeluje normalno. Tu su bila dva bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to”.

Komentirao je i otpor građana prema mjerama.

“Otpor? Gledajte, čitam kao i vi ovo što neki zastupnici zazivaju… Ako je netko imao senzibiliteta za ono što hrvatski narod može i treba prihvatiti, imali smo mi. Mi smo sada u situaciji kao i druge zemlje, u jeku četvrtog vala.

Ja sam bio s ministrom Berošem u Dubravi, svi oni koji pretendiraju da je to karijes ili gripa, neka samo 15 sekundi pogledaju pacijente na respiratoru, na intenzivnoj, oni se doslovno bore za svaki udah”, rekao je.

“To je bolest koja će uskoro uzeti 10.000 života u Hrvatskoj, da su oni toga svjesni, ne bi tako govorili, možda bi promislili i dali svoj doprinos zajedničkoj borbi protiv covida. To su loši, ignorantski stavovi. Kod ogromnog broja naših sugrađana to ne prolazi.

Ja sam uvjeren da većina ljudi shvaća o čemu se radi. Vidjeli ste da se ponovo dinamiziralo cijepljenje. Mi smo od lipnja išli puževim korakom, sad se to malo ubrzava. Nema druge nego se cijepiti”, zaključuje Plenković, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI