PLENKOVIĆ KONAČNO KOMENTIRAO INAUGURACIJU: Otkrio što misli o Milanoviću i Josipi Lisac!

Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković konačno je komentirao inauguraciju Zorana Milanovića i otkrio kakva će biti kohabitacija, prenosi N1.

Plenković je poručio kako ne vidi problem što danas nije dao izjavu vezano uz inauguraciju.

“Ovo je inauguracija predsjednika Republike, to je njegov dan, tamo sam bio poštujući hrvatske institucije i cijeli proces, čestitao i mislim da je bilo sve u redu”, rekao je. Upitan kako mu se dojmilo, rekao je “u redu, onako kako je bilo zamišljeno, a za izvedbu himne rekao je “lijepo“. Plenković je rekao da je Milanović održao svoj govor o tome kako vidi društvo i svoj rad unaprijed, a oni imaju svoj program i rade.

Upitan kakva će biti kohabitacija, odgovorio je da će surađivati tamo gdje ih Ustav i zakoni spajaju. Razgovarali su neformalno i nisu razgovarali o tome kad će se sastati.

Krstičevića su novinari pitali je li mu prilikom inauguracije na Pantovčaku nedostajao ambijent na Markovu trgu, a on je odgovorio da je predsjednik tako odlučio.



“Još jednom želim čestitati novoizabranom predsjedniku, danas smo bili ja i predsjednik Vlade na inauguraciji, ono što je ključno je da se fokusiramo na daljnji razvoj i jačanje Hrvatske vojske i to je moja zadaća”, kazao je Krstičević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI