PLENKOVIĆ KREĆE U AKCIJU! PLANIRA OSTATI NA VLASTI: Škoro neće imati puno izbora

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Premda cijela Hrvatska bruji o pandemiji koronavirusa, u HDZ-u se još uvijek razmatraju i analiziraju rezultati unutarstranačkih izbora na kojima je nadmoćno pobjedio premijer Andrej Plenković, kao i svi članovi njegove opcije ‘Odvažno za Hrvatsku’.

”Plenković je pobjedom sasvim sigurno učvrstio svoju poziciju u stranci, a promjene u HDZ-u tek kreću, treba sačekati da se malo stabilizira ova izvanredna situacija u zemlji, on je sada samo na to fokusiran, ali definitivno velike planove ima i za stranku”, prepričava naš sugovornik blizak premijeru dodajući da je zapravo u HDZ-u malo onih koje je rezultat izbora iznenadio.

Prema riječima našeg sugovornika bilo je očekivano da su izbori za Miru Kovača u startu izgubljeni. ”Od predstavljanja kandidature bilo je evidentno da on nema mašineriju ni potporu šire baze, bio je nedorečen, nejasan, neinovativan, a nudio je promjenu. Plenković je to odigrao mudro i taktički, pustio je Kovača i njegove da se ispucaju, i sada dobro zna što mu je dalje činiti. Plenković je strateški formirao svoj tim za unutarstranačke izbore, sve su to ljudi s desne fronte i protiv njih Kovačeva ekipa nije imala obranu, ni adute. Stranka će za sada ostati na umjerenim pozicijama, u desnom centru, a Plenković je dokazao da igra u pobjedničkom timu, i da tu igru itekako zna igrati”, komentira naš sugovornik te odbacuje veliku koaliciju kao opciju koja bi mogla uslijediti nakon rujanskih parlamentarnih izbora.

Prema njegovim riječima, Plenković će vrlo vjerojatno ući u pregovore sa Miroslavom Škorom. ”Sada je zapravo sve na njemu, otvorio mu se prostor za gradnju i pozicioniranje njegova Domovinski pokreta, ali je isto tako potpuno razumljivo da on bez Plenkovića, i bez HDZ-a o vlasti može samo sanjati, zato će morati malo podrezati ambicije i pristati na kompromis, drugu opciju neće imati”, uvjeren je naš sugovornik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI