Plenković: ‘Malo tko je učinio toliko toga za zaštitu radnih mjesta kao što je to napravila hrvatska vlada’

Foto: Cropix

Na dnevnom redu je odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i njegovo pripajanje društvu Hrvatske autoceste te izmjena odluke o osnivanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb i dodjeli koncesije za građenje i gospodarenje autocestom Rijeka-Zagreb.

Na dnevnom je redu i odluka o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19 te za subjekte koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara.

Također, na dnevnom je redu i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o zajmu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt oporavka nakon potresa i jačanja odgovora na COVID-19, kao i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o zajmu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za odgovor na krizu i podršku oporavku.

Uvodni govor

“Nakon raspuštanja Sabora, predsjednik je donio odluku da se izbori održavaju 5. srpnja. DIP nam je dao vremena za kampanju. Dobro je da je datum izbora krajem predsjedanja Hrvatske EU”, na početku je rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković.



“Osigurat ćemo da svi naši sugrađani imaju u najkraćem mogućem roku uvjete za život”, osvrnuo se na situaciju u Zagrebu nakon potresa.

“Epidemiološka slika se izrazito poboljšala. Nove preporuke omogućuju veći broj učenika u školama pa molim sve da shvate da u ovim nepredviđenim okolnostima da iskoriste ovih nekoliko zadnjih tjedana”, dodao je.

“Mislim da je malo tko učinio toliko toga za zaštitu radnih mjesta kao što je to učinila hrvatska vlada”, istaknuo je.

Ministar zdravstva Vili Beroš predstavio je epidemiološku sliku u Hrvatskoj i svijetu te naveo koliko je oboljelih i umrlih. Pri tome je istaknuo da je u Hrvatskoj situacija dobra te da se broj novooboljelih znatno smanjuje.

“Ovo je tek etapa. Znamo kako virus cirkulira pa apeliram na sve na pridržavanje mjera, to je način da sačuvamo na zdravlje. Stoga, ostanimo odgovorni”, kazao je Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI