PLENKOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU 30. OBLJETNICE: ‘Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar, on je zalog naše budućnosti i žrtva nikad neće biti zaboravljena’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak sudjeluje na obilježavanju 30. obljetnice pada grada i sloma obrane.

“Danas se prisjećamo heroja kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav imamo. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar. To se vidi danas ovdje, to se osjeća u narodu, poštuje se Vukovar i žrtva Vukovara. On je zalog naše budućnosti i žrtva nikad neće biti zaboravljena”, rekao je Plenković.

Dodao je da je to razlog da se više ulaže u Vukovar.

Premijer je istaknuo kako se u “proteklih pet godina učinilo puno u financijskom i gospodarskom smislu, ali i u simboličnom smislu”.

“Dovršen je vodotoranj, ovo je neradni dan, Memorijalna bolnica je postala bolnica u Vukovaru. Uložili smo u infrastrukturu, brojna sredstva će biti ulagana i dalje jer želimo da Vukovar ima budućnost kakvu su zaslužili oni koji su za Hrvatsku dali najviše”, rekao je Plenković.



Još se jednom zahvalio svima koji su dali život za slobodu Hrvatske.

“Mi tragamo i više za više 1800 nestalih. Medved i svi njegovi resori rade na tome, tražimo podatke od onih koji ih imaju, a to su vlasti Srbije i pojedinci koji znaju gdje su grobovi onih koji su pali za Hrvatsku”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI