PLENKOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU 33. OBLJETNICE HDZ-a: ‘Nema suverenističkijeg poteza od spajanja Hrvatske 26. srpnja’

Foto: Twitter/Andrej Plenković

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković na na obilježavanju 33. obljetnice HDZ-a izjavio je da nema “suverenističkijeg poteza od spajanja Hrvatske mostom Pelješac”.

“Današnje vrijeme i današnji prioriteti drugačiji su nego što su bili prije 30-ak godina. Moderni hrvatski suverenizam, oko kojeg formiramo sve naše aktivnosti i politiku proteklih nekoliko godina, lako se može prevesti u današnje političke prioritete. Nema suverenističkijeg poteza od spajanja Hrvatske 26. srpnja – mostom Pelješac”, kazao je.

Istaknuo je i kako će se suverenizam “početkom iduće godine projicirati i članstvom u Schengenskom prostoru, ulaganjem u nabavku višenamjenske borbene avione za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te, u današnjim sigurnosnim ugrozama, dosad najvećim ulaganjima u proračun za obranu”.

“Mi smo tu, tu su radna mjesta, tu je gospodarski rast, tu je investicijski kreditni rejting. Nema prekomjernog proračunskog manjka, nema makroekonomskih neravnoteža, država staje iza hrvatskog radnika i plaća više od 700.000 ljudima u privatnom sektoru, omogućuje za više od 120.000 kompanija da ostanu na nogama u krizi u kojoj bi većina njih stavila ključ u bravu”, nastavio je Plenković.

Vladimir Šeks istaknuo je kako je HDZ stranka koja je “bila i ostala središnja snaga hrvatskog naroda i najbolji jamac hrvatske budućnosti”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI