PLENKOVIĆ NA PROSLAVI U KNINU PORUČIO SRBIJI: ‘Velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost Oluje’

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Prije 26 godina hrvatska je vojska ušla u Knin i nakon četiri godine okupacije oslobodila grad od agresora.

U Knin danas stiže cijeli državni vrh, a u odnosu na lanjsku, jubilarnu 25. godinu obilježavanja, ovaj put nema predstavnika srpske nacionalne manjine.

Govor je održao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Uvijek je poseban osjećaj doći u Knin na današnji dan, prilika je to da se prisjetimo dana ponosna i pobjede koji su duboko urezani u srca Hrvata. Ostvarenom vojnom pobjedom pokazali smo da smo u teškim uvjetima uspjeli stvoriti respektabilnu vojnu silu koja je u stanju osloboditi svoj teritorij. Tu pobjedu platili smo životima najhrabrijih sinova kojima smo trajno zahvalni(…).

Simobličke geste nastavljamo provoditi u djelo vodeći se politikom pomirbe, suživota i razumijevanja uz poštovanje povijesne istine. Ali, velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost Oluje i obrambeni karakter Domovinskog rata. Poruka je to i Srbiji koja treba napustiti jalovu retoriku prošlosti i okrenuti se budućnosti”, rekao je premijer Plenković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI