PLENKOVIĆ NAJAVIO PROMJENU ZAKONA O REFERENDUMU: ‘Idemo na novi zakon jer ovo nema smisla, ovaj zakon je apsolutno besmislen’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković posjetio je Varaždinsku županiju, a nakon sastanaka i potpisivanja Razvojnog sporazuma za područje sjeverozapadne Hrvatske, dao je izjavu za medije.

“Moramo voditi računa o ključnom elementu, a to je element progresivne štete, potres koji je bio na Banovini i u Zagrebu doveo nas je do velikih šteta i sigurno ćemo doći do toga da se produlje rokovi za korištenje EU sredstava i da se taj novac iskoristi”, rekao je Plenković.

Dodao je da je on “za to da se sve skupa ubrza”.

Komentirao je analizu procijepljenosti u Hrvatskoj te istaknuo kako “nije zadovoljan brojevima koji su postignuti cijepljenjem i prije ljeta je uočen tren pada”.

“Vidjeli smo da stvari idu teže i da se sve odgađa. Dobili smo i brojne aktere na društvenim mrežama koji su propagirali različite teorije. To se dogodilo ne samo kod nas, nego i u drugim zemljama. Sutra imamo sastanak na kojem ćemo razgovarati o omikronu, trebamo vidjeti koliko smo spremni”, rekao je premijer.Govorio je i o potpisanom Razvojnom sporazumu za područje sjeverozapadne Hrvatske te naglasio kako je sporazum jako dobro osmišljen, a da sveobuhvatnost pristupa svakako dokazuje prisutnost čak osam ministara koji su potpisali sporazum.

Najavio je brojne projekte, te još jednom istaknuo kako donošenje Nacionalne strategije u doba korone smatra velikim uspjehom svoje Vlade.

“Nadam se da ćemo ovaj sporazum kvalitetno provoditi”, rekao je Plenković.

Ponovno se osvrnuo na MOST-ovu inicijativu za referendum te istaknuo kako čeka da MOST donese potpise na prebrojavanje.

“Idemo na novi zakon o referendumu, jer ovo nema smisla. Kad prođe rok od dva tjedna ovaj koji skuplja potpise za referendum i dalje može skupljati, jer su ostali rokovi rastezljivi, pa tako može do tri godine. Ovaj zakon sada je apsolutno besmislen”, naglasio je premijer.

Napomenuo je kako će svi potpisi koje MOST donese, “kad ih donese”, biti prebrojani.

“Mislim ja ne kažem da oni i dalje prikupljaju, niti se bavim time, jesu li nestali ili nisu nestali potpisi. Sve će biti odrađeno prema zakonu, ali moramo raditi na njegovoj promjeni, jer ovakav zakon nema nikakvog smisla”, još je jednom napomenuo.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI