PLENKOVIĆ: ‘Naša namjera je jasna i to će trajati sve dok traje ova kriza’

Foto: Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sudjelovanja na poslovnoj konferenciji u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Konferencija The Economist – Svijet u 2021. organizira se drugi put u Hrvatskoj. Glavna tema konferencije bila je financijski instrument Europske komisije “Next Generation EU” i njegov očekivani učinak na RH.

“Mi smo u našim procjenama na razini od 500 milijuna kuna. Novi pakte mjera koji uključuje i samozapošljavanje je tu. Naša namjera je jasna, dok traje ova kriza, mi ćemo činiti sve da pomognemo privatnom sektoru”, rekao je Plenković.

Premijer je komentirao i najnovije mjere. “Donijeli smo mjere za zapošljavanje i dok se ne promjene okolnosti, činit ćemo sve da pomognemo privatnome sektoru. U mjerama su angažirani svi i radimo sve što možemo. Najviše sredstava smo osigurali iz EU fondova. Jedna smo od prvih zemalja koja je saborski potvrdila taj dio sredstava koji dolazi iz EU fondova”, rekao je.

Podsjetimo, na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je nove, oštrije mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, a među kojima je i uvođenje zabrane napuštanja županije u kojoj osoba ima boravište ili prebivalište, što se zasad odnosi na razdoblje od 23. prosinca do 8. siječnja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI