PLENKOVIĆ NIMALO NIJE BIRAO RIJEČI: ‘To su politički paraziti, oni se boje jedne obične vatice!’ Nije poštedio ni Milanovića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas u Otočecu na Krki na svečanosti otkrivanja spomen-ploče.

Spomen-ploču kod dvorca Otočec zajedno su otkrili predsjednici hrvatske i slovenske vlade Andrej Plenković i Janez Janša. Plenković je zatim dao izjavu novinarima u kojoj se osvrnuo na subotnji prosvjed, ali i istupe predsjednika Zorana Milanovića.

“Evocirali smo ključne trenutke kada su Slovenija i hrvatska bile žrtve Miloševićevog režima”, rekao je Plenković na samom početku.


Što se tiče otvorenih pitanja sa Slovenijom, premijer je istaknuo da se vode razgovori. “Nastavljamo dijalog da pokušamo riješiti tih nekoliko ključnih pitanja, na tome radimo.”

Potom je izrazio veliko nezadovoljstvo  i osudu zbog napada na novinare na subotnjem prosvjedu kao i sam prosvjed protiv covid-mjera.“Najsnažnije osuđujem napad na kolegu Latkovića, to je kukavno, osuđuje najoštrije, vjerujemda će PU doći do počinitelja. To je nedopustivo. Živimo u demokraciji, nije problem prosvjedovati, iskazati stav o mjerama i to reći. No ovo je događaj dominantno političkog karaktera, tu su se ukrcali Most, Domovinski pokret i relikivijarum Živog zida, egzibicionist iz EP-a kojeg tamo nitko ne zna, Kolakušić. Milanović im daje podršku – to je jedini predsjednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv covid-potvrda i mjera koje vlada donosi. Prosvjed ne doživljavam kao iskonsku reakciju dijela građana do kojih nam je stalo nego kao političku manifestaciju”, rekao je Plenković.

“Svi ti junaci koji govore o invazivnosti teksta, neka kažu što misle o iglama i tako dalje. Cilj prosvjeda je bio profitirati na smrti naših sugrađana. Postoje politički paraziti i profiteri koji manipuliraju strahovima građanima. Svi ti junaci boje se male bijele vatice da se vidi je li netko zaražen. To traje pola sekunde. Ako ti junaci i slobodari misle da su junaci. Oni su slabići i profiteri”, rekao je žestoko premijer.

Osvrnuo se i na posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u Hrvatsku i dodao da Hrvatska ima i potporu Francuske.

Hoće li letjeti Rafali nakon potpisa?

“Pa nije loša ideja, potrudit ćemo se”, odgovorio je premijer Plenković o toj ideji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI