Plenković novinarima: ‘Otkud vam da nemam parlamentarnu većinu?’

Nikola Cutuk/PIXSELL

Rekao je također da se Sberbank nikada ranije nije susreo sa situacijom u kojem se Vlada neke zemlje na taj način upliće u poslove neke tvrtke.

Plenković danas na ceremoniji velike smjene straže na Trgu svetog Marka na upit novinara o parlamentarnoj većini odgovorio samo: ”Otkud vam da nemam većinu”, piše dnevnik.hr. 

Osvrnuo se i na izjavu  direktora ruske banke Sberbank u kojoj je ustanovio da suradnja s hrvatskom Vladom oko Agrokora nije bila jednostavna te da neće dati novac za novi kredit Agrokoru dok ne postignu dogovor s hrvatskom Vladom. Premijer je rekao da će sljedeći tjedan otići na sastanak s predstavnicima banke te da će se o tome očitovati nakon sastanka.

Podsjetimo, Gref je rekao da bi hrvatska Vlada, ako je već preuzela upravljanje kompanijiom trebala preuzeti i odgovornost za dugove i dati za te dugove – državna jamstva.

Rekao je također da se Sberbank nikada ranije nije susreo sa situacijom u kojem se Vlada neke zemlje na taj način upliće u poslove neke tvrtke.

Plenković je najavio i konsolidaciju i osvježavanje HDZ-a.



“Predsjednjik zagrebačkog HDZ-a (Andrija) Mikulić napravit će detaljno izvješće kao i kandidat (Drago) Prgomet i njegov stožer. Nakon tih analiza donijet ćemo odluke. No sigurno je da ćemo ići u osvježivanje ekipe jer moramo izgraditi tim za izbore 2021.”, ističe Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI