PLENKOVIĆ O AFERI U INI: ‘Zgrožen sam da se nitko od njih nije ni oglasio u ova četiri tjedna’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je u ponedjeljak održana sjednica Vlade, premijer Andrej Plenković je na konferenciji za medije kazao kako se nastavljaju pripreme za ulazak u Schengen te eurozonu te je istakao kako će se isplatiti 700 milijuna eura za provedbu projekata Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Dotakao se i pitanja Ine. Kazao je kako je pozvao cijelu upravu na odgovornost te kako očekuje da će ključne osobe podnijeti ostavke, i iz Hrvatske i Mađarske te je kazao kako postoji i rješenje da ne dobiju otpremninu.

“Mađarska je dobro razumjela naše upute, a isto očekujemo i od hrvatskih članova uprave”, rekao je premijer.

“Takva mega afera je napravila štetu i Ini, i Vladi, i svima nama, i ja sam zgrožen da se nitko od njih nije ni oglasio u ova četiri tjedna. Za mene je to diskvalifikatorni element, i oni će biti razriješeni”, ističe Plenković.

“Vlada je usvojila negativno mišljenje o Heri, Sabor je zadužen za imenovanje članova uprave Here, i ide se na razrješenje”, dodao je te naglašava kako treba postojati jedinstveno rješenje na razini Europe.



“Jedno od rješenja je da se smanji potrošnja, a neke članice se zalažu i za ograničenje cijene, no to mora biti doneseno na razini EU-a”, rekao je premijer i izrazio nadu da će se rješenje za poduzetnike pronaći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI