PLENKOVIĆ O INICIJATIVI ZA SMJENU MARIĆA: ‘To je bizarno, a grupa zastupnika koji to podržavaju su nalik na cirkus’

Screenshot/Internet TV Hrvatskoga sabora

U Hrvatskom saboru u srijedu navečer bilo je kao u sudnici. Naime, premijer Andrej Plenković branio je ministra financija Zdravka Marića od još jednog pokušaja smjene. Inicijativu za smjenom je nazvao bizarnom, a grupu zastupnika koja ju je podržala da je “nalik na cirkus”.

“Inicijativu parlamentarna većina odbija i Marić će nastaviti raditi svoj posao na dobrobit hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković.

Dodao je da “tirada oporbenih zastupnika”, a koju ovaj put predstavlja nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto, koja je i potaknula inicijativu, ne razumije diobu vlasti, neovisnost pravosuđa, neometan rad policije.


“Puste teorije zavjere su jednostavno tlapnje neupućenih i opterećenih raznim teorijama zavjere”, rekao je premijer.

Osvrnuo se na postignuća Vlade te podsjetio na poreznu reformu, smanjenje javnog duga, vraćanje kreditnog rejtinga i očuvanje radnih mjesta.Upitao je Karolinu Vidović Krišto što je ona učinila.

“Što ste vi učinili da Hrvatska postane članica EU-a? Ništa, nula, doprinos zero”, naglasio je Plenković.

Poručio je kako će Vlada u ovom sastavu biti još nekoliko godina te dalje raditi na boljem i kvalitetnijem životu građana.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić odbacio je sve navode iz prijedloga za izglasavanje nepovjerenja i kako je rekao neutemeljene objede na svoj račun. Dodao je da kategorički odbacuje sve insinuacije koje polaze od toga je koristio svoj položaj da bi pogodovao interesima prijatelja i poznanika.

“To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast kao i službi kojima sam na čelu”, rekao je Marić.

Dodao je da svoju dužnost obavlja savjesno i odgovorno. Dodao je da je otvoren za kritičku raspravu o rezultatima svoga rada.

Podsjetimo, Karolina Vidović Krišto pokrenula je inicijativu da se smijeni ministra Marića zbog njegovog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića te, kako tvrdi, “laganja javnost da taj poduzetnik ne posluje s državom”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI