PLENKOVIĆ O KORUPCIJI: ‘Ukida se imunitet ministrima kada je riječ o koruptivnim kaznenim djelima’

Screenshot/N1

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u petak se održava sjednica Vlade. Na dnevnom redu je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o Vladi te Prijedlog Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti.

Vlada će donijeti i odluku o osiguravanju nastavka financiranja usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje uslugu koriste temeljem projekata financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda te izmijeniti odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena.

Pred ministrima i ministricama je i Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama te prijedlozi odluka o raspisivanju prijevremenih izbora u Splitu i Novskoj.

U uvodnom govoru predsjednik Vlade Andrej Plenković je rekao kako smo “podržali Ukrajinu na donatorskoj večeri, a na sjednici Vlade prihvatit ćemo inicijativu izmjene zakona o vladi te usvojiti kodeks ponašanja državnih dužnosnika u izvršnoj vlasti”.

Zahvalio je ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu na organizaciji Konferencije o budućnosti Europe.Uz to, zahvalio je ministrima na organizaciji obilježavanja akcije “Bljesak” te na 31. obljetnici Četvrte gardijske brigade.

Podsjetio je na održanu sjednicu o uvođenju eura kao nacionalne valute.

“Očekujem da Hrvatski sabor usvoji ovaj zakon te da nakon toga dođemo do završne faze kada je riječ o uvođenju eura te da od 5. rujna imamo dvostruko isticanje cijena kako bi se euro usvojio od 1. siječnja 2023.”, naglasio je.

Govorio je o tome kako će se govoriti o Zakonu o Vladi te o kodeksu ponašanja državnih službenika.

Premijer je rekao kako po novome ministri više neće imati imunitet za koruptivna kaznena djela.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI