PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: ‘Ima li probleme zbog kojih treba stručnu pomoć? Je li ruski agent?’

Foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u četvrtak izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića. Istaknuo je da je to što Vlada i ministri neće sudjelovati s njim ni u kakvim aktivnostima logično i ispravno.

“Riječ je o problemima koje ima, to neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vrijeđanje Vlade, HDZ-a, mene, zapovjednika Tigrova i ministra branitelja. To je prešlo sve granice, pokidao je tako sve veze. Riječ je osobi koju su, nažalost, birači izabrali na izborima, ali štetu koju pričinja Hrvatskoj nema granica”, izjavio je Plenković.

Dodao je kako je Milanović snizio političku kulturu do mjere da će oporavak od nanesene štete trajati godinama.

“To je sada stvar i kućnog odgoja, i nekulture, i jednog prostačkog ponašanja. Mi smo uvjereni da on ima nekih ozbiljnih problema. Jesu li to problemi zbog kojih mu je potrebna stručnu pomoć ili savjet, to će vjerojatno reći neki eksperti, a ne ja”, rekao je.

“Je li on zaista ruski agent? Jer ovo što je danas učinio, i ponovno nam pričinio međunarodnu, ponovno je iznio ocjene i kvalifikacije o Ukrajini – ja ne znam koji to predsjednik vlade ili države neke članice EU-a ima približno ovako sramotne stavove. Da ne govorim o izjavama o BiH gdje nas optužuje da smo izdajnici ili da lažemo. Dakle, podsjetit ću hrvatsku javnost – riječ je o čovjeku koji je išao u kampanju Željku Komšiću, oblačio crvene šuškavce, držao vatrene govore protiv interesa Hrvata u BiH”, istaknuo je za kraj premijer Plenković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI