PLENKOVIĆ O NAJAVI POSKUPLJENJA ENERGENATA: ‘Učinit ćemo sve da se spriječi udar na standard građana’

Screenshot/N1

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je u Splitu. Nakon što je posjetio KBC Split, imao je i sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Nakon Splita, Plenković će obići gradilište Pelješkog mosta u Komarni.

“Treba prvo podsjetiti na jednu vrlo važnu činjenicu, a to je da je pitanje cijene energenata jedna od ključnih tema. Uspjeli smo osigurati da za građanstvo nije došlo do povećanja cijena plina i struje. U drugim zemljama se to dogodilo. Uspjeli smo, uz politiku očuvanja radnih mjesta spriječiti slijed događaja. U ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva, ali i svi ostali subjekti gledaju kako bi se smanjio udar na standard građana. Prema tome Vlada i svi resori će raditi”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je “čitav niz alata na raspolaganju i sve će ih iskoristiti kako ne bi došlo do udara na standard građana”.

Osvrnuo se i na predstojeću turističku sezonu.



“Vrlo je važno da pokažemo ozbiljnost u pogledu veće dinamike cijepljenja. No, HTZ i Ministarstvo turizma i sporta rade na pripremi sezone jer je turizam posebno važan za cijelu našu ekonomiju. Ovo će biti prva sezona u kojoj će funkcionirati Pelješki most. Vidjet će se kakvu je novu kvalitetu donio taj ključan infrastrukturni objekt. Moramo biti vrlo ozbiljni u pripremi sezone”, istaknuo je premijer.

Govorio je i o nestalom Mateju Periši. Rekao je da je dao nalog da se uputi ekipa iz Hrvatske u Beograd.

“Želimo zahvaliti svima koji rade na tom slučaju u Srbiji, a na ovaj način dajemo dodatni doprinos u potrazi za njim. On je dečko iz Splita koji je otišao na doček nove godine u Beograd i još uvijek je nestao”, naglasio je Plenković.

Dodao je kako je bitno da obitelj, ali i cjelokupna hrvatska javnost dozna ukupnu situaciju s Matejem Perišem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI