PLENKOVIĆ O PRIJEDLOZIMA IZMJENA ZAKONA: ‘Vlada će predložiti Saboru čak 65 prijedloga zakona koje mijenjamo zbog ulaska u europodručje’

Screenshot/N1

Nakon 17. sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatske, održana je sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković održao uvodni govor.

“Cilj sjednice Vlade je predložiti Saboru čak 65 prijedloga zakona koje mijenjamo zbog ulaska u europodručje, da u jednom velikom paketu u jednom čitanju prihvatimo svih ovih 65 prijedloga”, rekao je.

Dodao je kako se “u proteklih nekoliko godina vrlo sustavno radilo na ispunjavanju kriterija i pretpostavki da postanemo članica europodručja, što će se dogoditi 1. siječnja 2023.”

Naglasio je kako članstvo u eurozoni Hrvatskoj omogućava bolju zaštitu od kriza.

Plenković je napomenuo da Hrvatskoj jača međunarodni položaj te utječe na najviši investicijski kreditni rejting koji smo imali.



U nastavku govora istaknuo je kako su ključna četiri mjeseca pred nama karakterizirana s nekoliko važnih procesa.

“Prvi je zaštita potrošača, drugi je zakonodavni aspekt priprema, koji rješavamo kroz ove pakete zakona i time osiguravamo pravodobne izmjene zakona i pravnu sigurnost, treći je prilagodba svih segmenata društva na novu valutu i četvrto, da raspravimo prednosti članstva Hrvatske u europodručju”, istaknuo je premijer dodajući kako su još 23 zakona u razdobju pred nama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI