PLENKOVIĆ O REBALANSU PRORAČUNA I COVIDU: ‘HDZ je danas uplatio gotovo 14,3 milijuna kuna u državni proračun, za nas je to ad acta’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon koalicijskog sastanka, čije su glavne teme rebalans proračuna i proračun za 2022., predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za novinare.

Na početku je rekao da je ministar financija Zdravko Marić predstavio konture proračuna za 2022. godinu.

“Svi naši partneri su pozdravili rebalans i sam proračun za 2022. Vlada će usvojiti oba dokumenta na sjednici u četvrtak”, rekao je premijer.

Osvrnuo se i na Covid te ponovno apelirao na one koji se nisu cijepili da to učine, a da se ostalih epidemioloških mjera trebamo pridržavati.

“Još jednom bih spomenuo da smo nakon sastanka sa Stožerom poduzeli aktivnosti. Četvrtak i petak sljedećeg tjedna će se nastava odraditi online pa će se time umiriti školska populacija”, istaknuo je.



Dodao je kako će se na sjednici Vlade donijeti odluka i o minimalnoj plaći.

Na upit tko je presudio da će nastava biti online, odgovorio je da je dogovor bio da se razgovara sa svim lokalnim stožerima o tome da se nastava 4. i 5. studenoga odradi online i da učenici ne dolaze u škole.

“Vidimo da brojevi novozaraženih rastu gotovo u svim županijama, ministar Fuchs je dogovorio da to bude online i nisam primjetio da je bio neki veliki šušur oko toga”, naglasio je Plenković.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Milanovića te rekao kako je tema o umirovljenju brigadira Burčula, tema u koju se “on ne želi miješati te da se dosad nikada u to nije miješao”.

“Prema zakonu jasno je da u tom trokutu se stvari moraju rješavati. Uputio sam pismo predsjedniku Milanoviću te predložio termine sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnosti i Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost”, naglasio je.

Govorio je o uplati gotovo 14,3 milijuna kuna u državni proračun, nakon što su napravili rebalans proračuna HDZ-a.

“Što se nas tiče, ta obveza je za nas završila”, rekao je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI