PLENKOVIĆ O REKORDNIM BROJKAMA NOVOZARAŽENIH: ‘Stožer će u sljedećim danima donositi odluke u vezi novih mjera’

Screenshot/N1

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u srijedu se održava sjednica Vlade. Govori se o porastu broja novozaraženih od koronavirusa te o ostalim aktualnostima.

U Hrvatskoj je u srijedu zabilježeno 8.587 novozaraženih što je rekord u broju zaraza u jednom danu. Ujedno je to i 50 posto više nego prije tjedan dana.

Na početku je premijer Andrej Plenković rekao da je u srijedu rekordni broj zaraženih i taj je broj očekivan.

“Omikron je vjerojatno izrazito prisutan i kod nas. To je znatno zaraznija varijanta virusa. Porast je još jedno upozorenje za korištenje svih mjera koje su nam na raspolaganju. I dalje ponavljam da je temeljni način zaštite – cijepljenje. Sada je 66 posto odraslih cijepljenih jednom dozom. Omikron je zarazan dva dana prije pojave simptoma i zato se brže širi”, rekao je premijer.

Još jednom je pozvao sve na pridržavanje svih mjera. “Zaštita je samo kombinacija svih mjera zajedno i ta je poruka izrazito važna”, istaknuo je Plenković.



Napomenuo je kako se očito približavamo petom valu zaraze.

Nacionalni stožer će sljedećih dana donositi odluke u vezi novih mjera koje ćemo eventualno poduzeti.

Govorio je i o gospodarstvu te o ubrzavanju procesa obnove što će biti temeljni okviri djelovanja Vlade u ovoj godini.

Osim informacija o aktualnom stanju vezanom uz koronavirus i obnovu od potresa, na sjednici je iznesena i informacija o objavi javnih poziva za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za financiranje šteta od potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluke o proglašenju projekta “Rekonstrukcija postrojenja Impol-TLM d.o.o. povećanjem kapaciteta proizvodnje aluminijskih proizvoda izgradnjom nove ljevaonice aluminijskih blokova” strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Vlada će usvojiti i zaključak u vezi s realizacijom Projekta sanacije mosta Banija – starog mosta preko rijeke Kupe u Karlovcu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI