PLENKOVIĆ O STANJU NA KOSOVU: ‘Pozivam na zdrav razum. Šaljemo poruke smirivanja tenzija’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković rekao je da su na sjednici govorili o poboljšanju životnog standarda, pandemiji, obnovi, sjednici Sabora, a da se razgovaralo i o izborima u Njemačkoj te dodao da se vidi promjena raspoloženja birača.

“Hrvatska je sigurna zemlja. Bitno nam je da se odnosi sa srpskom manjinom rješavaju u Hrvatskoj. Što se tiče prijetnji terorizmom i hakerskih napada, to je globalni problem, moramo jačati sigurnosno obavještajni sustav”, rekao je premijer.

O Vučićevom ultimatumu i o jačanju ekstremizma u kontekstu Kosova premijer je rekao: “Pozivam na zdrav razum. Šaljemo poruke smirivanja tenzija.”


Kazao je i kako se u utorak sastaje koalicija i neće biti govora o kandidatima za Vrhovni sud.

O Svjetskom danu turizma rekao je:“Napravili smo maksimalne napore. Prema dostupnim podacima na 90% smo fiskalizacije što se tiče djelatnosti u turizmu u odnosu na rujan 2019. Ne znamo gdje ćemo biti s ukupnim prihodima. No, prihodi od turizma će biti veći po gostu koji je došao u Hrvatsku. Osjetilo se da je potrošnja bila veća. Mislim da je to velik poticaj gospodarskom oporavku i da ćemo iduću sezonu imati dobre rezultate.”

Dotaknuo se i ubojstava djece u Zagrebu.

“Izražavam osudu najtežeg zločina koji se dogodio u Zagrebu gdje je ubijeno troje djece, izražavamo sućut. To su iznimke, takve situacije su strašne. Nije bilo intervencija centara i drugih institucija jer nije bilo ni signala da bi se nešto događalo. Ispitat ćemo sad što se zaista sve dogodilo, strašan je slučaj. Za inicijativu sam vidio naslov. Vidjet ćemo o čemu se radi.”

Istaknuo je na koji će se način zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti ovakve situacije: “Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI