PLENKOVIĆ OBEĆAO RIJEŠITI PROBLEM RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: ‘Ja ću kao premijer osigurati da se ta sredstva u proračunu za iduću godinu nađu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u petak boravi u Divuljama u posjetu Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u prigodi održavanja vježbe “Sigurnost 22”.

Među mnogim novinarskim pitanja istaknuo se upit o problemu roditelja djece s poteškoćama u razvoju kojih je u Hrvatskoj manje od 6000, a oni već godina traže povećanje naknade za produljeni dopust zbog poteškoća u razvoju djeteta.

Premijer je rekao da će riješiti taj problem te da mu “nije jasno zašto se ti roditelji nisu prvo njemu obratili”.

“Ja sam danas razgovarao s državnom tajnicom središnjeg državnog ureda za demografiju, obitelj i mlade i dogovorio da već u ponedjeljak primimo predstavnike roditelja. Mi smo učinili ogromne iskorake u povećanju rodiljnih naknada i onih koje dajemo osobama s invaliditetom. A što se tiče potpora roditeljima djece s invaliditetom, mislim da možemo naći rješenje. Volio bih da su došli prvo meni, nego što su išli bilo gdje drugdje”, naglasio je Plenković.

Dodao je kako je razgovarao i s bivšom ministricom Nadom Murganić.



Napomenuo je kako će ići u prilog zahtjevima roditelja.

“Riječ je oko 5.100 djece, prema tome, ja ću kao premijer osigurati da se ta sredstva u proračunu za iduću godinu nađu. Moj im je savjet – doći predsjedniku Vlade i riješiti problem”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI