PLENKOVIĆ OBJASNIO USPJEH STRANKE MOŽEMO! ‘Takvo tetošenje od strane javnosti i medija još nije viđeno, opet udario i na Milanovića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon užeg kabineta Vlade. A ako ste mislili da slijedi zatišje u okršaju premijer i predsjednika grdno ste se prevarili. Lokalni izbori još nisu završili.  Opet je udario na Milanovića ali i komentirao je uspjeh platfome Možemo.

Tema Vlade trebao je biti zahtjev predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, da se sazove sjednica Vijeća za obranu i konačno donese odluka o nabavi borbenih zrakoplova.

“Imali smo izvješće o napretku cijepljenja i mislim da ćemo ostvariti svoj cilj da imamo 50 posto procijepljenih od 30. lipnja. Osim toga tu je paralelni dogovor na europskoj razini o tzv. “zelenim putovnicama” za one koji su cijepljeni i one koji su preboljeli covid. Za Hrvatsku je to jako važno zbog nadolazeće turističke sezone”, rekao je Plenković.,

“On je jedan prevarant”

 

“Vlada se prema za rebalans proračuna s obzirom na sredstva koja smo dali u zdravstveni sustav i spašavanja gospodarstva”, dodao je.



O nabavi zrakoplova je ustvrdio kako Vlada radi i da je oformljeno povjerenstvo.

“Predsjednik je poslao dopis i poslali smo mu prijedlog za dva termin za sastanka savjeta koji nema nikakvu ulogu u nabavi aviona”, rekao je.

Podsjetio je kako je Milanović odbio poslati Vladina poslanika u savjet predsjednice Grabar Kitarović.

“On je prevarant koji vrijeđa cijelu političku scenu. Po tome se jasno razlikujemo”. tvrdi premijer.

“Takav tretman nije imao nitko”

Što se tiče lokalnih izbora, kaže kako je Davor Filipović bio najkompetitivniji kandidat. “Iako je imao jako loš tretman u medijima, pogotovo od nekih analitičara koji se svrstavaju kao neovisni, a zapravo su jako svrstani”, kaže Plenković.

Što se tiče uspjeha platforme Možemo! tvrdi kako su ovi izbori bili izbori protiv Milana Bandića i njegove ostavštine i kako je sve to počelo davno još “onim lupanjem lonaca”.

“Važno je reći da niti jedan političar niti opcija nije imala takav tretman kao Možemo!. Takvo tetošenje od strane javnosti i medija još nije viđeno u Hrvatskoj. I to svi vide i to se mora reći”, istaknuo je premijer.

Smatra da je HDZ apsolutni pobjednik lokalnih izbora i da su im neke županije izmakle u prvom krugu “izmakle za dlaku” te da će to lako potvrditi u drugom krugu.

Podrška Škori?

Što se tiče podrške Miroslavu Škori kaže da neće napraviti ono što su on i Most napravili na zadnjim predsjedničkim izborima.

“Mi nikada nećemo reći građanima da križaju glasačke listiće. To nikada neće čuti od mene niti od HDZ-a jer mi smo ozbiljna stranka. To ozbiljni politički akteri ne rade”, rekao je premijer.

Čestitao je Ivanu Anušiću, ali je rekao da njega trebaju pitati što je mislio nakon svoje izjave o podršci Škore, a naglasio je i kontekst jer je HDZ u Osijeku u drugom krugu s Domovinskim pokretom.

Razočaran Eurosongom

Komentirao je i nastup Albine Grčić na Eurosongu dodavši kako je on nju podržao i prije nastupa.

“Ovo mi se čini na neku blokovsku podjelu u telefonskom glasanju gdje su bolje prolazile neke velike zemlje koje imaju puno stanovnika u drugim državama. Meni je njena pjesma bila jedna od tri najbolje sinoć i to ne znači da joj se ne možemo i dalje veseliti”, zaključio je premijer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI