PLENKOVIĆ ODGOVORIO NA PALJBU IZ BEOGRADA! ‘Reakcije su im besprizorne, ja sam očito glavni ustaša, to je nedoživljena retorika’

Screenshot/N1

U Pragu se održava prvi sastanak Europske političke zajednice, na kojem je i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

Novinare je naravno ipak najviše zanimalo da komentira  zabranu uvoza ruske nafte u Srbiju i najnovije optužbe koje stižu iz Srbije. Hrvatsku su redom prozvali predsjednik Vučić, premijerka Brnabić i ministar unutarnjih poslova Vulin.

“Vidio sam besprizorne i burne reakcije iz Srbije. Ja sam očigledno glavni ustaša tamo u zadnja tri mjeseca. Srbija ne može sjediti na dvije stolice”, kazao je Plenković.

Poručio je da Srbija može dobiti koju god naftu želi, samo ne rusku.

“Svu naftu koju Srbija treba, može – osim ruske”, odlučan je Plenković.

“Kad bi im bilo gospodarstvo bilo na koljenima… da građani nemaju benzin, to je drugo, ali da će Srbija imati jeftiniju naftu, a mi…što ćemo mi biti budale?”, kazao je Plenković.

“Ja sam prvi puta doživio da sam ja ustaša, to je jedna retorika van svih okvira i van svake pameti. Srbija neće biti ugrožena”, kazao je premijer uoči sastanka.

Plenković je komentirao i antikorupcijsko vijeće i kazao kako je tu sve jasno.

“Niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum niti da se zatvara sisačka rafinerija. Memorandum je komercijalni ugovor između Mola i Ine. Poslovne odluke o sisačkoj rafineriji su odluke Ine. To su poslovne odluke, a ovaj očaj, jad, čemer, hvatanje za slamku i dovođenje uskokovog optuženika koji dolazi da se spasi i pokušava baciti teme o nekim sastancima, politici, nalozima… to je iskreno, sve skupa smiješno. Puno govori o njemu i onima koji ga okružuju. On očito nije sam, a oporba mu asistira. Pokušavaju nas srušiti, na izborima im ne ide pa pokušavaju sve. Ljudi shvaćaju tko im osigurava euro, rast, Schengen, tko daje potpore, ograničava cijene proizvoda… Ima nas koji vodimo računa o istinskim interesima građana i jedne rušilačke, remetilačke ekipe koja će učinti sve da se dokopa vlasti pa makar zvala u Sabor čovjeka s optužnicom. Sad smo se spustili ispod podruma”, kaže premijer Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI