PLENKOVIĆ OPET ŽESTOKO UDARIO NA MILANOVIĆA: On prodaje boze, ja sam ga pobijedio na izborima i želite da šutim? O Zlati Đurđević ima jasan stav

Photo:Marin Tironi/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je na zapadu Hrvatske, u posjetu Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Posjet je  započeo sudjelovanjem na svečanosti polaganja kobilice za brod „Eclipse II“ u brodogradilištu 3. maj, u 9.00 sati.

Potom će predsjednik Vlade, u 11.15 sati, obići radove izgradnje druge cijevi tunela Učka (istarska strana tunela).

Nakon toga će se premijer Plenković sastati s predstavnicima kompanije British American Tobacco Adria u Kanfanaru u 12.00 sati.

U 14.15 sati, predsjednik Vlade posjetit će Infobip te se sastati s predstavnicima tvrtke u Vodnjanu.



Kampanja je ipak u završnoj fazi i treba se hvaliti svim učinjenim od strane Vlade a uspuut naravno dati i podršku kandidatima HDZ-a za nedjeljne lokalne izbore.

“Drago mi je biti na Korzu i dati potporu svim kandidatkinjama i kandidatima”, rekao je Plenković. “U mandatu naše Vlade realizirani su krupni projekti za Rijeku, Primorsko-goransku županiju i Hrvatsku. Investirali smo velika sredstva u KBC Rijeka. Oleg kaže da radimo renesansu na obali, puno ulažemo. Luka Rijeka postat će još važniji gospodarstveni generator, Vlada vodi računa o Gorskom kotaru. Investiramo i dalje.”, rekao je između ostalog Plenković u Rijeci.

Plenković odgovarao na pitanja novinara

No naravno novinare su ipak najviše zanimale aktualne teme, od covid krize do zavrzlame oko izbora šefa Vrhovnog suda koja traje već mjesecima i ne vidi mu se kraj kao i sukobu i teškim riječima Milanovića i Plenkovića koje si izgovaraju iz dana u dan.

Do petka vrijede mjere , novinare zanima što će biti dalje.

“Radimo sve primjereno fazama epidemije u kojoj se nalazimo. Sada smo kao Vlada osigurali dovoljne količine cjepiva, želimo ostvariti da se do 30. lipnja procijepi između 50 i 55 posto odraslih, vjerujem da ćemo za dva do tri dana proći milijun sugrađana. Što se mjera tiče, naš Stožer razgovara s pojedinim akterima, organizacijom događaja, glazbom, s te strane će se ići u pilotne projekte da vidim što se događa kada se organiziraju veća okupljanja. Što procijepljenost bude veća, ići ćemo u normalan život. Kada bude primjeren trenutak za otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, to će se dogoditi. Ne možemo još biti unutra, u dvoranama i okupljanju s većim brojem ljudi. Što se tiče prvog poluvremena lani odgovor recite vi meni odgovor na pitanje jesmo li pobijedili koronavirus”.

Hoće li se HDZ izuzeti iz odlučivanja o predsjedniku Vrhovnog suda?

“Milanović javnosti prodaje boze, pridružuje mu se i Đurđević, pročitajte njezin program, netko nas želi vratiti na vrijeme dok nam je politika birala suce. Imate Ustav, Zakon i javni poziv, ljudi e jave, a ona ne. Nakon toga imamo silovanje procedura, Ustavni sud kaže da je trebalo poštovati javni poziv. Ona neće biti predsjednica, to je jasno, čudno mi je da se upustila u drugi natječaj. Misli li javnost da je dobro za neovisnost pravosuđa da suce bira Sabor?”.

Plenković nastavlja o izboru za predsjednika Vrhovnog suda.

“Imate predsjednika koji krši zakonsku proceduru, moglo se to riješiti, a ne protiv zakonske procedura nametati nekoga Saboru. Ovo je jasan politički stav HDZ-a, onaj tko krši zakon u proceduri, pa ne glasamo o nekoj trivijalnoj dužnosti, zbrojite 1 plus 1, pa ideš u programu s tezama koje su nekakav manifest osobe koja bi možda htjela biti ministar pravosuđa. Mi smo za to da dođe netko tko je najbolji, to što se netko trudi puštati druge boze… Cijelo vrijeme smo obasuti lažnim tezama, da imamo svog kandidata. Kandidat će biti onaj tko poštuje pravni poredak. A to da suce bira Sabor, to bi bilo više od 30 godina unazad. Milanović meni želi sugerirati ‘E to ti je dobro’. Mi želimo da suce ne bira politika. Ta teza izuzmi se jer imate predmet na Vrhovnog suda, pa ne sudi on, treba govoriti istinu, bozu možeš prodavati nekome tko ne zna ništa”.

Dokle će trajati ta rasprava?

“Mene zanima da izaberemo predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda. I da to bude u zakonitoj proceduri. Nismo mi ti koji smo destruktivni. Nismo mi kršili zakon. Morate gledati što drugi govori, on ima taktiku ušutkavanja svih, kaže da će svakoga optužiti da je ovakav i onakav ako nešto kaže, što je to? Očekujete od mene kao od predsjednika HDZ-a, koji ga je porazio na parlamentarnim izborima, kao i Bernardića, da šutim? Pa budite ozbiljni. Mi samo uzvraćamo argumentima. Tko je rekao da je covid karijes?”, rekao je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI