PLENKOVIĆ OSUDIO NAPADE NA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE: ‘Umjesto da im zahvalimo, mi na njih imamo napade’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u srijedu održava sjednicu, a na dnevnom redu, među ostalim, su izmjene i dopune Zakona o javnom bilježništvu, prijedlog zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (EU) te izmjene i dopune Zakona o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji (EU).

Na početku je predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio o aktualnim događajima te o posjeti BiH.

“Dogovorili smo da se tijekom proljeća održi zajednička sjednica vlada i vijeća ministara u Hrvatskoj. To je važno i u gospodarskom i prometnom smislu. Spremni smo graditi most kod Brčkog, unapređivati suradnju u turizmu te činiti sve da obje zemlje imaju odlične odnose”, rekao je.

Što se tiče epidemije, vidljivo je da se nastavlja pad novozaraženih, ali su brojevi i dalje visoki. Ponovno je apelirao na sve koji nisu cijepljeni da to učine, pogotovo građani starije dobi, posebice zbog pojave novog soja omikrona. Sve cijepljene drugom dozom pozvao je i na booster dozu.

“Ponavljam da smo imali kroz cijelo vrijeme imali mjere koje su bile među najblažima, spriječeni su otkazi, nije došlo do ugroze egzistencije, nismo imali stroga zatvaranja ni policijski sat. U krizama parlament uvijek Vladi daje odgovornost da radi mikro menadžment. Bitka protiv epidemije vodi se onako kako smatramo da je primjereno i pritom što manje nastojimo zadirati u ljudska prava. Zadaća Vlade je poduzeti sve mjere kojima se građanima štiti život”, istaknuo je premijer.



Još je jednom “snažno i nedvosmisleno osudio napade i vrijeđanja liječnika kao što se dogodilo u Bjelovaru”.

“Umjesto da se zahvalimo zdravstvenim djelatnicima, mi imamo na njih napade. Nadam se da će svi shvatiti kakvi se krivi potezi rade”, rekao je Plenković.

Govorio je i o sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu gdje odlazi tijekom srijede te napomenuo kako će govoriti o uvođenju eura.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI