PLENKOVIĆ OTKRIO DA JE ZVAO TOMAŠEVIĆA: ‘Nije podržao većinu a nikog ne zovem dvaput! Gritavci nek’ se ne sikiraju!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Danas se održala zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a prije nego svi krenu na godišnji odmor.

U HDZ-u su kažu zadovoljni rejtingom stranke nakon prve godine novog mandata, rekao je premijer Andrej Plenković.

Zatim se osvrnuo i svečanost na Pelješkom mostu: “Nakon otvaranja istarskog ipsilona sutra je i spajanje zadnjeg elementa Pelješkog mosta, što simbolizira spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje”, rekao je, dodavši da će Hrvatska time riješiti pitanje staro više od 300 godina. “Most je visok 55 metara, ako idete u Istanbul vidjet ćete da su njihovi mostovi malo viši. Svi znaju tko je prvi sugerirao izgradnju. Ovo je strateško pitanje i svi se oko toga trebamo okupiti, svi su dali doprinos, netko više netko manje”, dodao je.


“Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, neka se ovi grintavci ne sekiraju.”

Ove godine na obilježavanju VRO Oluja neće biti svi članovi Vlade, rekao je Plenković. Prošle godine je bila 25. obljetnica, na kojoj je bio i predstavnik SDSS-a Boris Milošević te je poruka poslana, pojasnio je premijer.Kad je cijepljenje protiv covida u pitanju, premijer kaže da su mu jednako važni i oni koji su se cijepili i oni koji to još nisu obavili.

Komentirao je i situaciju u DP-u. “Ako je osobni problem neka se riješi, ako je zdravstveni da se riješi, ako je umor da se odmori. Hoćemo li posegnuti za nekim da podebljamo većinu? HDZ s tim neće ništa, HDZ ima parlamentarnu većinu s kojom odlično funkcionira i tako će ostati do kraja… Cijela ta oporba je poodbijala dijalog s Vladom. Ja ne zovem dva puta nikoga”, rekao je Plenković.

“U fazi smo kada podvlačimo crtu. uspjeli smo osigurati plaće mirovine, zadržali investicijski rejting, idemo prema EU području. Ajmo malo više uvažavanja na sve što je postignuto u dvadeset godina. Država je napravila iskorake, moramo čuvati zdravlje građana. Moramo ohrabriti sve koji se još nisu cijepili. Jučer sam bio u Istri i Rijeci, bavljenjem nogometom nisam, sigurno nema dirigiranja. Tema je jednako kredibilna kao i o HDZ-ovom pravosuđu. Krenula je salva komentara, stvori se problem o stranci koja nije HDZ, a mi vodimo raspravu 10 dana. HDZ ima parlamentarnu većinu koju čini 77 zastupnika. Lani sam rekao, gospodo iz DP-a, hoćete u Vladu. Rekli su nećemo. Most sam zvao. Tomašević mi je rekao da neće. Lako je solit pamet kasnije, ljudi su odbijali dijalog s parlamentarnom većinom. Ja ne zovem nikog dvaput”, kazao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI