PLENKOVIĆ OTKRIO ŠTO MISLI O POSTAVLJANJU SRPSKIH ZASTAVA: ‘Mi ne tučemo na prvu loptu, ne nasjedamo na provokacije’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon aktualnog sata u Saboru premijer Andrej Plenković komentirao je ideju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da 15. rujna svi Srbi u svijetu izvjese srpsku zastavu.

”Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije. Svaka vrsta ovakve poruke je zbog izazivanja negativnog efekta. Hrvatska je zrela zemlja”, kazao je Plenković.

Podržao je “jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića” o tom pitanju.

”Mi ne tučemo na prvu loptu, ne nasjedamo na provokacije. Namjerno se već godinama ne žestim. Najlakše je krenuti u ping-pong žestokih izjava, ali što ćemo postići. Mi ćemo se uvijek ponašati zrelo”, napomenuo je premijer.

Komentirao je i današnje aktualno prijepodne u Saboru.



“Neobičan, jedan od najčudnijih. Ne sjećam se benignijeg aktualnog sata. Ne znam zašto, ja osobno nisam nikad imao manje pitanja. Nikad lakša i jednostavnija. Beljakovo pitanje jedno je od najbizarnijih ikad, prvo nisam ni shvatio o čemu je mislio. Nije loš aktualni sat. Nažalost 99,9 posto ljudi ne gleda jer nema vremena, ali vi pratite. Dobro je da se vidi razlika na političkoj sceni. Tu smo svi skupa, čujete jedne, druge, tko se bavi konkretnim, a tko se ne bavi ničime”, smatra premijer Plenković.

Dotaknuo se obnove Banije rekavši da se cijeli proces mora ubrzati. Osvrnuo se i na incident u školi u Krapinskim Toplicama gdje roditelj ne želi da mu dijete u školi nosi masku kazavši da one koji upadaju u škole treba sankcionirati.

“Nije mi jasno takvo iritantno ponašanje ljudi. Mi smo bili jako mekani i fleksibilni u restriktivnim mjerama, a ovi koji rade cirkus neka vide kako je vani. Nemaju argument za ovo što rade”, napomenuo je.

Na kraju je kazao kako covid potvrde postaju obavezne za zdravstvene djelatnike, a oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus u početku će se moći testirati na trošak države, ali da to neće trajati do u nedogled.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI