PLENKOVIĆ POD PALJBOM NOVINARA BRANIO PALADINA: ‘To su nebulozne teme, to je zbog novca’! Evo što će biti s Aladrovićem

Obilježava se Dan Požeško-slavonske županije, a tim povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Plenković se sastao sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem,potom je dao  i izjavu za medije.

”Zahvaljujem svima na gostoprimstvu i čestitam godišnjicu”, istaknuo je Plenković u izjavama za medije nakon svečane sjednice, a potom je komentirao niz aktualnih pitanja.

Plenković je naglasio koliko je važna tradicija ove županije i koliko je nezaobilazna uloga hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Također je rekao kako je dinamična uloga ove županije u projektu Slavonija. Zahvalio je županici Jozić jer je dala priznanje Vladi zbog dodjele sredstava za koja premijer vjeruje da su pomogla obnovi nakon nepogode koja je pogodila ovu županiju.

Premijera su upitali jesu li zahtjevi sindikata nerealni, on je ponovio da su uvijek do sada pronalazili odlična rješenja: ”Radimo što smo obećali, napravit ćemo simulacije”.”Nismo više u vremenu dogovorne ekonomije… na cijene utječe puno toga, Vlada je smanjivala PDV, radimo sve što možemo, ali ne možemo uvijek baš sve”, upozorio je Plenković.

Premijer se osvrnuo i na rast cijena s kojim se građani suočavaju. “Nismo u vremenu dogovorne ekonomije da dođe država i kaže to će koštati toliko.” Poremećeni su opskrbni lanci zbog rata u Ukrajini, mnoge stvari utječu na cijene i Vlada je zbog toga izašla s paketom mjera koji će ublažiti taj udar na građane, kaže premijer.

Upitan je li možda novog ministra Ivana Paladina postavio u Vladu pod ucjenama  i pritiscima, Plenković je te teze nazvao nebuloznima. ”Sve što on ima, na njemu je da objasni”, opetovao je premijer i ponovio: ”Ne znam otkud ta nebulozna teza da bih ga birao pod nečijom ucjenom”.

Također Plenković i on nadolazećim izvanrednim izborima u Splitu

Novinari su ga pitali i je li ovo njegov posljednji zajednički posjet s ministrom Aladrovićem, odnosno ima li on i dalje njegovo povjerenje.

“O tom potom, kad ja odlučim”, kazao je Plenković

Facebook Comments

Loading...
DIJELI