PLENKOVIĆ POKAZAO DRUGO LICE: Oštro odbrusio Pernaru i Bunjcu!

Patrik Macek/PIXSELL

"Vi meni sporite legitimitet hrvatskih birača i usuđujete se proglasiti me nečijim projektom. E, nećete", poručio je Plenković Bunjcu, a dužan nije ostao ni Pernaru

U raspravi o izvješću premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća na kojima je sudjelovao u Bruxellesu saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac optužio je premijera da je nanio nepopravljivu štetu Hrvatskoj svojim posjetom Ukrajini.

“Vaše izvješće otvorilo mi je oči. Do danas sam gajio nadu da ste vi ipak hrvatski premijer, ali nakon vaših današnjih riječi čvrsto sam uvjeren da ste vi samo jedan briselski projekt i ništa drugo. Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovome kontinentu loše, doista se rijetko čuje. Klanjanje Europskoj uniji, vjera kao da se radi o nekoj religiji, ne sjećam se da je ijedan hrvatski premijer ovako govorio u ovom saboru. Niste se sramili koristiti riječ mainstream kao nešto pozitivno već ste izrazili svoje potpuno slaganje s time da jedan maleni kružok odlučuje o svemu što se dešava na ovom kontinentu sa nesagledivim posljedicima”, izjavio je Bunjac.

Ta je njegova izjava izazvala žestoku reakciju premijera.

“Vi meni sporite legitimitet hrvatskih birača i usuđujete se proglasiti me nečijim projektom. E, nećete. Jedna od ključnih zadaća, moja osobna kao političara, ali i kao predsjednika Vlade i predsjednika stranke, bit će politička argumentirana bitka i rasprava protiv vas i vaše politike i vaše demagogije i vašeg neznanja i vašeg dovođenja u zabludu brojnih hrvatskih birača”, poručio je Plenković i dodao:

“S brojnim neargumentiranim izjavama pokopali ste sebe same, a pretenzije da vi sebe uspoređujete s Radićem i s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, mogu proći samo u vašim uskim kružocima, ali ne i kod hrvatske javnosti”, rekao je između ostalog Plenković.



Dužan nije ostao ni Pernaru. U reakciji na Pernarovo obraćanje Plenković je rekao:

“Hrvatska javnost mora shvatiti da vi ne znate što govorite. Da govorite netočne stvari. Ono što vi radite već mjesecima nije dobro za higijenu javne rasprave. O čemu vi pričate? Čemu ste prisegnuli? Ustavu zemlje koja ne postoji?”, pitao je Plenković.

>>> HNS-ovci i SDP-ovci skupljaju potpise za službeno izglasavanje nepovjerenja ministru Barišiću

Facebook Comments

Loading...
DIJELI