Plenković ponovo poslao poruku stranačkim neposlušnicima! ‘Nisam ja nikakav psihoterapeut’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je stanje u HDZ-u povodom predstojećih predsjedničkih izbora, prenosi N1.

Plenković tvrdi kako očekuje potporu svih kolega. “To je zdrav razum, ako imate izbore, kandidatkinju, onda se ponašate koherentno, nisu to stvari koje treba crtati”, rekao je dodavši da se svatko sad treba fokusirati na predsjedničke izbore. Stevo Culej danas je u Saboru novinarima rekao da on ima svoga predsjedničkog kandidata. Upitan za komentar na tu izjavu, obzirom da je Culej govorio o kandidatu u muškom rodu, Plenković je rekao da to nije vidio. “Nisam s njim razgovarao o tome, teško mi je komentirati ono što se događalo dok smo mi bili na aktualcu”, rekao je.

“Nisam ja nikakav psihoterapeut, imate predsjednika stranke, vodstvo stranke i ostvarene rezultate. Ja mislim da to nakon 3 godine onaj tko hoće vidjeti fakte – vidi. Poruku smo poslali svima, ona ne može biti jasnija, očekujem da svi budu racionalni, odgovorni i konstruktivni i u kampanji i na izborima”, rekao je Plenković.

Što se tiče okrugloga stola koji je organizirala HVIDR-a, a na kojemu je sudjelovao i gradonačelnik Ivan Penava, koji je prijetio crnim labudovima unutar HDZ-a, ukoliko se ne budu poštovali stavovi Vukovara vezano uz srpsku nacionalnu manjinu, Plenković je rekao da je znao da će se skup održati, ali da nema detaljnu informaciju o tome što se tamo događalo pa to ne može komentirati. Dodao je da s Penavom non-stop razgovara. “Koliko pomažemo Vukovar i Vukovarce mislim da on to najbolje zna”, dodao je.

Osvrnuo se i na saborski aktualac. “Mislim da je bilo dosta smireno, otvorili smo, odnosno oporba je otvorila teme koje je htjela, pozicija je željela pokazati sva postignuća u radu pojedinih ministara i resora, koja se možda i ne vide toliko, ali generalno rekao bih dosta smireno“, zaključio je Plenković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI