Plenković posjetio sisačku Rafineriju, Sekulić tvrdi: ‘Uvjereni smo da će do otkupa doći, nejasno je po kojem modelu’

Nikola Cutuk/PIXSELL

''Rafinerija je najveći poslodavac na sisačkom području, i uz 600 zaposlenih, još oko 400 izvođača ima ugovore s Rafinerijom'', podsjetio je Sekulić

Premijer Plenković i njegovi ministri u četvrtak sjednicu Vlade održavaju u Sisku, a ondje su se susreli i s Predragom Sekulićem, šefom Stožera za obranu Rafinerije Sisak.

“Posjetili smo i Rafineriju i mislim da je to poruka o brizi Vlade”, izjavio je Plenković.

“Želimo poslati poruku da Vlada vidi Sisak i županiju kao dio Hrvatske kojem moramo dati posebnu pozornost”, dodao je.

“Mislim da u ovoj županiji moramo staviti naglasak na obrazovanju i zadržavanju mladih”, istaknuo je Plenković te dodao da je i kutinska Petrokemija važna tvrtka te da rade napore za pronalaženje strateškog partnera.

“Jaka Petrokemija jamac je razvoja moslavačkog dijela ove županije”, rekao je premijer.



Novinarka N1 televizije zazgovarala je sa šefom Stožera  za obranu Rafinerije Sisak, Predragom Sekulićem:

”Iskoristili smo priliku zahvaliti premijeru na dolasku u Rafineriju, kao i na odluci od Badnjaka o otkupu dionica Ine od Mola. Bio je ovo kratak susret, nadamo se dužem uskoro”, kazao je za N1 Predrag Sekulić.

”Uvjereni smo da će do otkupa doći, nejasno je po kojem modelu”, dodao je Sekulić.

”Radnici i građani Siska spremni su obraniti Rafineriju bude li potrebe za tim… Ipak, nama je drago da imamo premijera kojega, za početak, zanima Ina i Sisak, koji pokazuje interes za rješavanjem problema”, naglasio je šef  Stožera za obranu Rafinerije Sisak.

”Rafinerija je najveći poslodavac na sisačkom području, i uz 600 zaposlenih, još oko 400 izvođača ima ugovore s Rafinerijom”, podsjetio je.

Je li točno da vam je Most ponudio da se kandidirate za župana Sisačko-moslavačke županije?, upitala je naša reporterka

”Već treće izbore imam raznih ponuda pa tako i Mosta. Vidjet ćemo. Ne mogu reći da me vatreno interesira politika. Znamo da politika o mnogo čemu odlučuje. Razmišljam, jer smo u Sisku u nemilosti, no ako se uključim u politku ne mislim se odvojiti od sindikata i radničke borbe. Tu borbu bih podigao na višu razinu, ako je to moguće”, odgovorio je Sekulić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI