PLENKOVIĆ POTVRDIO RAZRJEŠENJE LAUCA: ‘Ne vidim kako možemo nastaviti suradnju nakon ovoga’

Screenshot N1

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a premijer Andrej Plenković komentirao je političke aktualnosti.

Nakon što je razrješenje znanstvenika Gordana Lauca iz znanstvenog savjeta Vlade već najavio ministar zdravstva Vili Beroš, sada ga je potvrdio i premijer Plenković.

Podsjetimo, Gordan Lauc kritizirao je Vladu sljedećim riječima:

“Naša Vlada nije uvela mjere da bi smanjila broj zaraženih, jer oni jako dobro znaju da to ovim mjerama naprosto ne mogu postići. Naša Vlada je covid-potvrde uvela samo kako bi se pokazala dobrim ‘velikim vođom’ koji se brine za one koji se boje”, napisao je Lauc na društvenim mrežama.

Minstar Beroš najavio je sljedeće:



“Mislim da su teze malo izmiješane i vjerujem da će se Vlada zahvaliti na njegovom sudjelovanju u Znanstvenom vijeću Vlade.”

Najave ministra Beroša potvrdio je i premijer.

“Danas je imao izjavu koja po sadržaju više spada u domenu politikanstva nego u stručno savjetovanje Vlade. Sve što osobno izgovaraju članovi Savjeta govore u svoje ime. Ali, ovo danas je bio korak dalje”, osvrnuo se Plenković te dodao:

“Ne vidim kako možemo nastaviti suradnju nakon ovoga.”

“Ovakav politikanski poziv na neposluh nije prihvatljiv”, dodao je.

Za uvođenje covid-potvrda u javne i državne službe premijer tvrdi kako je “sve prošlo bez ozbiljnijih poteškoća.”

Na sjednici se raspravljalo i o uhićenoj Gabrijeli Žalac, bivšoj HDZ-ovoj ministrici.

“Predsjedništvo je predložilo Visokom časnom sudu da se stavi u mirovanje stranački status Žalac i Petrica. I taj segment je danas apsolviran”, komentirao je Plenković.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao uvođenje covid-potvrda u javne i državne službe, navodeći da će “po svom, nećemo maltretirati ljude”.

“Mislim da je to katastrofa. Lako je govoriti da nećemo maltretirati ljude nakon što se cijepi prvom, drugom dozom i javno kaže da je dobio booster dozu. Siguran, zaštićen, do mjere, govorim o Milanoviću, i sada s tri doze cjepiva govori ljudima da ne treba poštovati odluke Stožera.”

Pravne mjere protiv Petrine i Bulja?

Neka mjesta odlučila su ne provoditi novu mjeru Stožera, a Plenković najavljuje pravne mjere protiv gradonačelnika Sinja i Primoštena.

“Mislim da ćemo zadužiti ministra Malenicu, prije svega zbog izjave Bulja i Petrine, da vidimo kako pravno možemo sankcionirati takvu situaciju, jer ovo je nedopustivo.”

“Covid-potvrda ne znači da se morate cijepiti nego da se morate testirati. Testiranje nije invazivno. Injekcija i rentgen su puno invazivniji. Ne vidim problem koji se sada stvara”, kazao je premijer.

Otkrio je i kako će Hrvatska ponovno donirati cjepivo a riječ je o 300 tisuća doza koje hrvatski građani nisu iskoristili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI