PLENKOVIĆ POZVAO GRAĐANE NA OPREZ ZA VRIJEME BLAGDANA: ‘Obiteljska druženja ne smiju postati mjesta gdje se širi zaraza’

Screenshot/N1

Vlada je u četvrtak održala sjednicu na kojoj je donijela zaključak o podržavanju donošenja Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2022. iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Mjerom “Biram Hrvatsku” nadgradit će se aktualne mjere za samozapošljavanje i njome će se sadašnji prag od 130 tisuća kuna, za provedbu poslovnog plana koji odobri HZZ, podići do maksimalnih 150 tisuća kuna.

Uz to, one koji su u posljednje dvije godine barem jednu godinu bili zaposleni u nekoj od članica EU-a, motivirat će se na povratak s dodatnih 50 tisuća kuna, što je ukupno maksimalnih 200 tisuća kuna.

Na dnevnom redu sjednice Vlade je i nekoliko odluka kojima nastavlja pomagati građanima na potresom pogođenim područjima, među njima i odluku o otpisu potraživanja i naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju.

Na početku je premijer Andrej Plenković rekao da su sadašnja cjepiva takva da bismo se zaštitili od omikrona treba primiti booster odnosno treću dozu.“Vlada i Stožer svakodnevno prate razvoj situacije s omikronom koja se rasplamsava i u EU i u svijetu. U nekim zemljama se mjere pooštravaju, tamo se širi dinamikom da se udvostručava svakih nekoliko dana, a delta se udvostručavala svakih 10-12 dana. To je zabrinjavajuće”, rekao je Plenković.

“Postoje određene naznake da je ovaj soj manje virulentan od drugih, ali to će se vidjeti nakon istraživanja. Vidljivo je da se zaraza više širi u Dalmaciji. Još jednom pozivam na odgovornost i cijepljenje, mjere osobne zaštite, maske, distance, izbjegavanje većih okupljanja, korištenje covid potvrde. Obiteljska druženja ne smiju postati mjesta gdje se širi zaraza”, istaknuo je.

Podsjetio je na sva događanja iz proteklog tjedna.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI