PLENKOVIĆ PUCA PO ŠAVOVIMA! ODBRUSIO JE I POZNATOM ZNANSTVENIKU: ‘Samo ja mogu govoriti’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na obilježavanju Dana općine Farkaševac prisutan je bio i premijer Andrej Plenković, odakle je dao i izjavu za medije.

Najčešća tema koju premijer spominje posljednjih dana je cijepljenje.

“Svako relativiziranje opasnosti ove bolesti nije dobrodošlo, nije dobro. Mi smo sa socijalnim partnerima, poslodavcima i sindikatima postigli dogovor.


Rekli smo, potpore od 4000 kuna za one sektore kojima je to potrebno, a sve je manje onih kojima je potrebno. Sad kad smo na skoro 47 posto cijepljenih prvom dozom, moramo učiniti dodatne iskorake.

Učiniti napor da se približimo onome što se čini logično, barem dvije trećine cijepljene odrasle populacije. Cilj je da se u jednom trenutku vratimo u normalu, ne možemo stalno ovako”, rekao je Plenković.Novinari su Plenkovića zamolili da prokomentira i izjavu Gordana Lauca, člana vladina Znanstvenog savjeta, koji je danas na Facebooku između ostalog napisao da se delta soj učinkovito širi među cijepljenima.

“To što on govori, govori u svoje ime. U ime Savjeta mogu samo ja govoriti. Nemojte Vladi atribuirati nešto što netko drugi govori”, odgovorio je i dodao “da se Vlada ograđuje od izjava Gordana Lauca”.

Dodao je da će oni koji su cijepljeni, a zaraze se, proći kao Boris Milošević.

“Malo temperaturica, jedan dan doma i prehodao je to. Ono kako smo mi prošli je vrlo “light”, vrlo ležerno”, rekao je premijer.

Što se tiče sezone, Plenković je rekao da je ona već sada bolja nego prošlogodišnja.

“Cilj je da sezona traje barem do devetog mjeseca. Bez obzira koliko mi bili dobri sa susjedima, ako brojke budu loše, zemlje će donositi odluke. Najgore je dvaput proći istu školu. Vidjeli smo što je bilo prošlog kolovoza”, rekao je.

Komentirao je medijske napise da je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović moguća kandidatkinja za glavnu tajnicu NATO-a.

“Bilo bi super, ja bih ju odmah podržao. Nemam u ovom trenutku nikakvih konkretnih saznanja i informacija koje bi bile relevantne. Ako dođemo u situaciju da bude realno, mi ćemo to podržati, učinit ćemo sve da se tako nešto na kraju dogodi”, rekao je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI