PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S VUČIĆEM: ‘Rekao sam mu da riješi pitanje koje se tiče udžbenika u kojima se negira postojanje hrvatskog jezika’

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu boravi u Brdu kraj Kranja gdje se održava summit EU-zapadni Balkan.

“Što se tiče našeg položaja u pogledu BiH, založili smo se za izmjenu izbornog zakona. Pozicija Hrvatske je tu jasna i takva će i ostati”, rekao je Plenković nakon sastanka.

“Komšić ima svoju poziciju, mi svoju. Nismo imali sastanak, samo smo se susreli. Naša pozicija je jasna, legitimna predstavljenost Hrvata u najvišim tijelima. Tu neće biti promjena”, kazao je premijer.

Ponovio je da se Hrvatska zalaže za ulazak zemalja zapadnog Balkana u Europsku uniju.
“Imao sam niz kratki neformalnih sastanaka s brojnim kolegama, mislim da su zadnja dva dana bila jako dobra”, rekao je Plenković.

Dodao je i da je razgovarao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
“Rekao sam mu da riješi ovo pitanje koje se tiče udžbenika u kojima se praktički negira postojanje hrvatskog jezika, rekao je da će vidjeti što može učiniti. Druga tema je pitanje nestalih. Ta tema je jako važna, očekujemo podatke iz Beograda”, kazao je premijer koji nije htio komentirati izjave predsjednika Milanovića koji je ranije ponovio da smatra da su covid-potvrde nepotrebno.



“Nisam slušao što govorio. Bitno je što tu ima reći Vlada”, kratko je zaključio Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI